Početna / DRUŠTVO / U Leskovcu danas posle dužeg vremena nema novoobolelih od Korona virusa – U Covid bolnici samo 42 pacijenta
hotel bell

U Leskovcu danas posle dužeg vremena nema novoobolelih od Korona virusa – U Covid bolnici samo 42 pacijenta

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovca koje je novinarima preneo gradonačelnik dr Goran Cvetanović, u Leskovcu do 12 časova nije bilo novih potvrđenih slučajeva Korona virusa.

Od 70 uzoraka za koje su stigli rezultati testiranja nijedan nije bio pozitivan, što je prvi put posle dužeg vremena.

-Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac od početka epidemije u Leskovcu je na korona virus registrovano 463 slučajeva. Ponovo napominjem, to je ukupni broj obolelih od početka, ne trenutni, s obzirom na to da se većina od ovog broja vodi kao izlečeno. Na teritoriji Jablaničkog okruga 639. Od juče su u Zavod stigli rezultati za 94 uzorka, od toga iz Leskovca 70 uzoraka i nema nijednog pozitivnog – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Covid bolnica u Leskovcu radiće u buduće sa smanjenim brojem ležajeva, a najveći deo odeljenja Opšte bolnice Leksovac vratio se u redovan režim rada.

-Što se tiče Kovid bolnice broj pacijenata rapidno opada. Trenutno su hospitalizovana 42 pacijenta, urađeno je 22 otpusta. U bolnici su tri radnika Jure. Važno je napomenuti da se psihijatrija, onkologija i odeljenje bolesti zavisnosti zatvaraju kao kovid zgrade i polako će biti vraćeni svojoj primarnoj nameni, koje su radile pre kovida. U funkciji ostaju infektivno, grudno i zgrada fizikalne medicine će ostati za rezervu, ukoliko, a svi se nadamo da neće, bude potrebe za novom hospitalizacijom – naglasio je Goran Cvetanović.

Pre samo desetak dana u leskovačkoj Covid bolnici na lečenju je bilo i više od 130 pacijenata, što navodi na zaključak da je vrh epidemije u Leskovcu i Jablaničkom okrugu ostao iza nas.

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *