Home / DRUŠTVO / U Kliničkom centru Niš i Covid bolnicama u Leskovcu, Vranju i Surdulici 697 ljudi, Korona potvrđena kod 307
hotel bell

U Kliničkom centru Niš i Covid bolnicama u Leskovcu, Vranju i Surdulici 697 ljudi, Korona potvrđena kod 307

Uprava Kliničkog centra Niš objavila je podatke o stanju sa oboljevanjem Korona virusom na odručju južne Srbije.

-„U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 321 pacijent. Kod 117 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 130 pacijenata. Kod 19 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 183 pacijenata. Kod 118 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, 1 pacijent sa potrvrćenim COVID-19 virusom je preminuo. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata. Kod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.“ – saopštava uprava KC Niš.

Ostali hospitalizovani se, kako su objasnili za Dnevnik Juga epidemiolozi koji nisu želeli da daju zvanične izjave, na lečenju sa simptomima koji ukazuju na zaražavanje virusom i čekaju rezultate testa na Covid 19.

Check Also

Osnovci danas polagali test iz maternjeg jezika

Foto: arhiva Mali maturanti danas su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *