Home / DRUŠTVO / U KC Niš i Covid bolnicama na jugu 766 pacijenata, 16 na respiratorima – Preminulo 6 osoba sa potvrđenim virusom Covid 19
hotel bell

U KC Niš i Covid bolnicama na jugu 766 pacijenata, 16 na respiratorima – Preminulo 6 osoba sa potvrđenim virusom Covid 19

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 368 pacijenata – saopštava Klinički centar Niš.

Kod 170 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 16 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 6 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 151 pacijenata. Kod 27 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 186 pacijenata. Kod 92 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 61 pacijenata. Kod 42 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *