hotel bell

U Karađorđevcu održana manifestacija Dani jagode

Manifestacija “Dani jagode” održana je danas po 11- put, u Karađorđevcu, selu koje proizvodi jagode na više od 20 hektara.

Nakon decenije trajanja, Dani jagoda postali su tradicionalna manifestacija leskovačkog kraja, a u ime grada prisutne proizvođače i goste pozdravila je zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

“Ovom maifestacijom šaljemo poruku da Karađorđevac i okolina imaju potencijala da budu značajni čionioci u proizvodnji ovog voća. Najvredniji resurs kojim grad Leskovac raspolaže jesu vredni i marljivi ljudi daju veliki doprinos napretku našeg grada. Zato se svima vama proizvođačima zahvaljujemo što niste zanemarili značaj poljoprivrede i što činite da sprpsko selo živi kazala je Dimitrijevićeva.

Na današnjoj manifestaciji podeljene su nagrade proizvođačima jagoda, a tokođe je organizovano i takmičenje u najbržem čišćenju ovog voća. Prvo mesto osvojila je Vesna Trajković koja je za devet sekundi očistila jagode iz tanjira.U zabavnom delu mališani iz škole “Đura Jakišić” iz Turekovca recitovali su stihove posvećene jagodi, a vredne domaćice pripremile su i poslastice sa jagodama.

Check Also

Izađi mi na teglu i ove godine u Brestovcu

I ove godine Brestovac je domacin nacionalnog karavana ,, Izadji mi na teglu”u subotu 30.septembra. …

Оставите одговор