Home / HRONIKA / U kamionu vozio 10.000 stabljika marihuane
hotel bell

U kamionu vozio 10.000 stabljika marihuane

Policija i carina zaplenile su 10.000 stabljika marihuane u kamionu koji je od Austrije trebao da preveze „robu“ u Makedoniju.

Reč je o kamionu austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin, ali prilikom ulazne carinske kontrole nije imao dozvole koje bi morale da prate ovakav specifičan tovar.

Naime, vozač je tvrdio da za stabljike kanabisa koje je iz Austrije prevozio ka Makedoniji ima sve neophodne dozvole, ali su carinici utvrdili da to nije slučaj i započeli proceduru hitne provere vozačevih navoda.

Nakon što je, preko Ministarstva zdravlja, stigao odgovor nadležnih službi Austrije kojima je potvrđeno da prevoznik ne poseduje dozvolu izdatu od tamošnjih organa, carinici su o svim saznanjima odmah obavestili policiju.

 Policija je uzorkovala tovar i poslala uzorak na veštačenje kojim je potvrđeno da je reč o marihuani sa udelom THC većim od dozvoljenih 0,3% , čime je dokazano da je reč o biljci koja se nalazi na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci. Zbog svega prethodno navedenog, kamion sa tovarom sadnica marihuane je oduzet, dok će MUP protiv vozača podneti krivičnu prijavu. 

Check Also

Policija zaplenila 300 kilograma marihuane, presečen kanal trgovine narkoticima iz Albanije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *