Home / DRUŠTVO / U Caričinom Gradu održano takmičenje u dalekometnom streljaštvu
hotel bell

U Caričinom Gradu održano takmičenje u dalekometnom streljaštvu

Drugu dana proteklog vikenda, na strelištu u Caričinom gradu, održano je takmičenje  u dalekometnom streljaštvu, na kome su učestvovala 24 takmičara iz Srbije i Bugarske.

Gadjalo se puškom , na daljinu od  500 i 1000 metara, a takmičenje je proteklo bez problema, u fer i sportskoj atmosferi. Čak ni kiša, koja je povremeno remetila satnicu, nije pokvarila dobro raspoloženje, pa je nadmetanje strelaca regularno privedeno kraju.

Najbolji rezultat na 500 metara ostvario je Darko Marjanović iz Loznice, dok je sa iste razdaljine, ali u kategoriji open, prvo mesto osvojio  Bugarin Tihomir Trifonov. Na 1.000 metara , najuspešniji su bili Lozničanin Darko Marjanović i Novosadjanin Martin Egelja. Ekipno su najbolje bile ekipe TNT RTB i Šedou iz Bugarske. Takmičari su strelište u Caričinom gradu napustili zadovoljni organizacijom i uslovima , obzirom da je ovo jedina lokacija u okruženju, osposobljena za daljinu gadjanja preko 1.000 metara.

U streljačkom klubu ‘’GT’’, koji potpisuje organizaciju, jedino žale što su, zbog aktuelne epidemiološke situacije, uoči takmičenja dobili 50-ak otkaza učešća, ali su najuporniji došli na prvo nadmetanje ove vrste u Evropi u 2020-oj godini, ističe Ljubiša Todorović.

S.Ć.

Check Also

„VUKOVI“ UBEDLJIVI U ZRENJANINU: Proleter – Dubočica 23:29

Rukometaši Dubočice 54 ubedljivo su večeras na gostovanju u Zrenjaninu pobedili domaći Proleter rezultatom 23:29 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *