Početna / EKONOMIJA / U Bugarskoj predstavljen zajednički projekat Leskovca i Elin Pelina
hotel bell

U Bugarskoj predstavljen zajednički projekat Leskovca i Elin Pelina

U bugarskom gradu Elin Pelin danas je održana konferencija na kojoj je predstavljen mešunarodni projekta koji zajednički realizuju Elin Pelin i Grad Leskovac.

Projekat pod nazivom „Magija Sinergije“ najvećim delom finansira Evropska unija u okviru Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.

Ovaj projekat obrađuje teme koje su vađne za razvoj dva grada, poput partnerstva za zajednički razvoj turizma, analize stanja i uskih grla, postavljanja ciljeva razvoja, strateških ciljeva i prioriteta. Projekat Magija Sinergije je pripremljen zajedničkim zalaganjem grada Leskovca i opštine Elin Pelin, a sprovodi se u partnerstvu opština Elin Pelin iz Bugarske, Turističke organizacije Leskovac i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Srbije.

Cilj realizacije ovog IPPA projekta je stvaranje efekta sinergije zajedničkog delovanja turističkih aktera na polju povezivanja festivala, izrade zajedničkih planova razvoja turizma i novih turističkih proizvoda-sarvisa u pograničnom području Elin Pelin i Leskovac. To se pre svega odnosi na leskovačku „Roštiljijadu“ i tradicionalni festival folklora, Dani Šopova u opštini Elin Pelin.

Početak realizacije projekta „Magija Sinergije“ bio je povod i za posetu zvanične delegacije Leskovca na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem koji je bio i inicijator za izradu ovog projekta i susrete sa bugarskim domaćinima i sastanke o nastavku uspešne saradnje.

Na današnjem sastanku i konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i predsednik opštine Elin Pelin Ivajlo Simeonov istakli su važnost saradnje bratskih gradova, tačnije grada i opštine, i izrazili veliko zadovoljstvo što se pristupilo realizaciji zajedničkog projekta.

-Bratski odnosi, dugogodišnja i dugoročna saradnja i dobrosusedski odnosi nas obavezuju da unapredimo naše turističke manifestacije. Projekat predstavlja samo jaku bazu i dobar temelj za saradnju koja će uslediti u budućnosti. Zahvaljujem se svima koji su nas otvorenog srca i raširenih ruku dočekali. Na završnoj konferenciji projekta koja će biti održana u našem gradu, uzvratićemo gostoprimstvo – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u nigarskom gradu Elin Pelin.

Pogledaj takodje

Policija u Leskovcu, Vlasotincu i Lebanu zadržala 4 vozača sa 1,29 do 2,1 promila alkohola u krvi – Dvojica učestvovavala u saobraćajnim nesrećama u kojima je bilo povređenih

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, Vlasotincu i Lebanu, u prethodna tri dana, zadržali su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *