Home / DRUŠTVO / U Brestovcu uspešno funkcioniše besplatna“Razigraonica“za predškolce
hotel bell

U Brestovcu uspešno funkcioniše besplatna“Razigraonica“za predškolce

To je projekat Ministarstva prosvete, vredan 4,5 miliona dinara i kroz njega će uslugu predškolskog vaspitanja i obrazovanja dobiti 40-oro mališana uzrasta od 3 do 5,5 godina.

Boravak dece u “Razigraonici“ je potpuno besplatan, što za roditelje, posebno u seoskim sredinama, nije nezanemarljiv podatak:

– Ovo je suštinski vrlo značajan projekat, ne samo za porodične budžete, već i čitavo selo. Kada omogućite roditeljima da besplatno upišu decu u predškolske ustanove u mestu u kome žive, dajete im motiv više da ostanu i budućnost grade na ognjištu svojih predaka, istakla je Andrijana Vasić, iz kabineta gradonačelnika.

Projekat “Razigraonica“ zaživeo je prošle godine u Turekovcu sa jednom i Brestovcu, u kome su oformljene dve grupe dece. Pomoćnica direktora Predškolske ustanove “Vukica Mitrović“, Olivera Tošić, kaže da je višemesečno iskustvo u potpunosti potvrdilo opravdanost njegovog pokretanja:

– Krenuli smo sa tri grupe, u kojima je bilo 58-oro dece, uzrasta od 3-5,5 godina. Prošle godine su, u saradnji sa roditeljima organizovane radionice druženja, sa izletima po okolini. Svima se program “Razigraonice“ vrlo dopao, pa verujem da će projekat nastaviti da živi, a od interesovanja zavisi da li će se širiti i na druga naselja.

Kako je 1. septembar, zvanično početak godine i za predškolce, mališane u brestovačkoj “Razigraonici“ je posetio gradonačelnik sa saradnicima i uručio im simbolične poklone i slatkiše.

Check Also

U Jablaničkom okrugu za 24 časa kažnjeno 68 vozača

U poslednja 24 časa nastavljena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na teritoriji Jablaničkog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.