U Boliviji otvorena izložba slika leskovačke umetnice Ane Mikarić

U Boliviji je 14.marta otvorena izložba slika leskovačke umetnice Aleksandre Ane Mikarić kao deo programa proslave 33.godine postojanja Muzeja savremene umetnosti u Santa Cruzu. 

Izložba pod nazovom “Vremenski putnici” rezultat je zajedničkog rada sa bolivijskim umetnikom Fabriciom Larom.

Iste večeri u drugom galerijskom prostoru Muzeja otvorena je izložba velikog umetnika Bolivije Tito Kumotto-a koji je iste večeri dobio nagradu za životno delo, a sve to u organizaciji direktorke ovog Muzeja Sarite Mansilla. Ovoj svečanoj večeri prisustvovala su najuvaženija imena kulturne scene Bolivije. 

Kako kaže naša umetnuca, ova izložba rezultat je jednogodišnjeg rada, istraživanja, prepoznavanja sličnosti i razlika, isticanje spone koja nas sve spaja. Vinča kao njena večita inspiracija i Tiwanaku kultura koju je pronašla u Boliviji uz pomoć Fabricio Lare.

Ona još kaže da je ono što njihov rad možda ponajviše razlikuje od drugih saradnji umetnika jeste to što su oni radili zajedno na istim platnima razmenjivajući ih među sobom u fazama rada. Na platnima takođe stoje dva potpisa ovo dvoje umetnika kao svedočenje želje da ostave trag u vrmenu obeležjem prošlosti i budućnosti na svojim slikama.

Check Also

Miholjski susreti sela ove godine u Boljaru

Miholjski susreti sela održaće se četvrti put u vlasotinačkoj opštini, ovoga puta u Boljaru. Ministarstvo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *