Početna / DRUŠTVO / TŠ „Rade Metalac“ pokreće novi školski časopis „Zadrugar“
hotel bell

TŠ „Rade Metalac“ pokreće novi školski časopis „Zadrugar“

Tehnička škola ’’Rade Metalac’’ jedna je od 29 osnovnih i srednjih škola u Srbiji , koje su za razvoj učeničkih zadruga, podržane sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ukupna vrednost projekta je 10 miliona dinara.

Tehnička škola ’’Rade Metalac’’ za program podrške se kandidovala projektom ’’Zadrugar-časopis učenikčke zadruge’’, vrednim 286.364 dinara. Od tih sredstava biće kupljen fotokopir aparat u boji, kertridži i najmoderniji lap top. Nova oprema  u službi je pokretanja školskog časopisa, koji će se baviti aktuelnostima u radu učeničke zadruge i škole uopšte.

Ovaj interni list izlaziće dva puta godišnje i biti štampan u 300 primeraka, a prvi broj bi trebalo da se pojavi u martu naredne godine, povodom obeležavanja 130-ogodišnjice  rada Tehničke škole.

U okviru zadruge, već je formirana novinarska sekcija, a u edukaciju učenika, koji će prikupljati informacije i praviti vesti i izveštaje, uključeni su profesori srpskog jezika i književnosti.

Kroz rad u zadruzi, đaci se uče preduzetništvu od najranijeg uzrasta, a od ostvarenog profita se pomažu socijalno ugroženi učenici  i obezbedjuju vaučeri, koji se koriste u centrima izvrsnosti.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Cvetanović: Bogatstvo jednog grada su ljudi

Dobitnici Sretenjskih medalja, novinar Bratislav Ilić i medicinska sestra Nataša Jovčić Zorić, priznanja posvetili kolegama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *