hotel bell

Tri nova kabineta u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi su produkt učešća u brojnim projektima: Sve je spremno za početak rekonstrukcije

Projekat za rekonstrukciju školske zgrade, vredan 190 miliona dinara je gotov, sve dozvole su pribavljene i sada se čeka reakcija nekadašnje Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, sada Ministarstva. Dotle Tgovinsko ugostiteljska škola učestvuje u brojnim projektima, putem kojih su obezbeđeni sredstva i oprema za tri kabineta

U protekle tri godine, učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole, ređali su uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, realizovano je mnogo lokalnih i evropskih projekata, a putem njih obezbeđena sredstva, uložena su u uređenje prostora za rad i učenje.

– Realizovali smo četiri velika Erazmus projekta, u vrednosti od 42 do 60 hiljada evra, sa 100-procentrnom ispunjenošću, što je školi obezbedilo akreditaciju za učešće u svim konkursima do 2027. godine. U toku je peti projekat, u okviru koga 12 đaka i troje profesora boravi u Atini, na specijalizovanoj praksi u ribljim restoranima na Peloponezu. Naredne godine nas čeka šesti projekat, u kome će učestvovati 47 učenika i 8 profesora sa svih profila. Uz pomoć Ministarstva prosvete opremili smo kabinet za usluživanje, vredan 1,8 miliona dinara, a kroz druge različite projekte škola je dobila 20 računara, 28 lap-topova sa projektorima i ostalu opremu, rekla je direktorka, Dragana Ivančević.

Preko Kancelarije za mlade, obezbeđena su sredstva za uređenje letnjikovca, opremanje sale za fizičko vaspitanje, mobilna medijateka.

Lokalna samouprava, koja će za oblast obrazovanja naredne godine izdvojiti preko milijardu dinara, takođe je dala doprinos stvaranju adekvatnijih uslova za školovanje đaka u ovoj obrazovnoj ustanovi:

– Osim što spada u jednu od najstarijih škola ovog tipa u Srbija, ona je i jedna od najpoželjnijih. Vodeći se onom uzrečicom da gram prakse vredi kao tona teorije, budućim poslastičarima smo stavili na raspolaganje objekat “Fontana“, a kuvarima i konobarima -restoran “Zlatan prag“, da u njima stiču nove veštine i usvajaju praktična znanja iz oblasti za koje se školuju. U tekućoj godini, grad je za Trgovinsko-ugostiteljsku školu opredelio 15,6 miliona, a kroz različite projekte pod pokroviteljstvom rada, trudili smo se da učenici i nastavnici ove škole dobiju što adekvatnije uslove za rad i učenje, naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je podstio i na to da je grad u izgradnju ograde uložio 4 miliona dinara, te da redovno finansira odlazak đaka na različita takmičenja. Njihovi uspesi nisu promakli ni predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je na svom sajtu, u rubrici “Najbolje iz Srbije“ objavio priču o Trgovinsko-ugostiteljskoj školi kao školi budućnosti.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор