![](http://dnevnikjuga.rs/wp-content/uploads/2019/06/GASTRO.jpg)
Niški park „Sveti Sava“ je 14. i 15. juna bio mesto na kome su uživala sva čula, jer su članovi Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika organizovali šesti Međunarodni gastro festival.
Svetosavski park je bio mali da primi sve učesnike, ljubitelje dobre hrane i slučajne prolaznike.
Profesionalci, amateri i učenici, budući ugostiteljski radnici, su se trudili da zadive žiri iz Slovačke, Rumunije, Rusije, Makedonije, Crne Gore i Srbije, spremajući jela moderne kuhinje od ribljeg, pilećeg i svinjskog mesa, spremajući slatke i slane pite, pice i mnoga druga gastronomska umetnička dela.
![](http://dnevnikjuga.rs/wp-content/uploads/2019/06/g6.jpg)
Trgovinsko-ugostiteljska škola je, kao i svake godine, bila deo ove manifestacije. Čak devetnaest učenika i četiri mentora činili su ekipu ove škole. Grozda Stojanović, Jelena Savanović, Miloš Đorđević i Dragoljub Pejčić, kao mentori, potrudili su se da svoje učenike dobro pripreme za takmičenje. Veliki uloženi trud se isplatio pa se ekipa vratila kao sveukupni pobednik, osvojivši devetnaest zlatnih medalja.
Direktorka ove obrazovno-vaspitne ustanove, Dragana Ivančević, ne krije veliko zadovoljstvo postignutim uspehom, naglašavajući da je ovakav uspeh bio očekivan s obzirom na to koliko se u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi posvećuje pažnja časovima praktične nastave na kojima se teorijska znanja dopunjuju i obogaćuju praktičnim i samim tim postaju funkcionalna.
„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.