Home / DOGAĐAJI / Tradicionalni Vidovdanski prijem za sportiste kod gradonačelnika Leskovca
hotel bell

Tradicionalni Vidovdanski prijem za sportiste kod gradonačelnika Leskovca

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović organizovao je danas prijem za leskovačke sportiste iz 35 klubova.

Prijem se tradicionalno organizuje na Vidovdan i prilika je da se na sredini godine podvuće crta i istaknu uspesi mladih sportista koji su to zaslužili svojim rezultatima.

– Danas, u znak sećanja na Kosovsku bitku koja se odigrala 1389. godine slavimo uspomenu na junake koji su žrtvovali svoj život za slobodu srpskog naroda. Njihova žrtva je podsetnik svim generacijama da su sloboda i pravda najuzvišeniji ideali kojima teži srpski narod svih ovih vekova, i obaveza da ostanemo ponosni i dostojni naše istorije – rekao je gradonačelnik Cvetanović i naglasio – Grad Leskovac prepoznaje značaj i ulogu sporta, kako u životima dece i omladine, tako i odraslih, i zato iz budžeta grada izdvajamo do sada rekordnih 95 miliona dinara za sportske klubove, a to znači da ćemo sledeće godine oći i do trocifrenog broja. Iako je prošla godina bila puna izazova, naši talentovani sportisti su donosili lepe vesti sa republičkih i međunarodnih takmičenja, brojnim medaljama nas obradovali, uneli vedar duh i optimizam u našu svakodnevicu.

Predsednik Saveza za školski sport Ivan Cvetanović rekao je na prijemu u sali Skupštine grada da ovakvim okupljanjem grad Leskovac pokazuje da misli na sportiste i sportske radnike.

– Da nema ovolikog ulaganja ne bi bilo ovakvih rezultata a ulaganja u sport u našem gradu su sve veća. Iako smo prošli kroz jedan težak period, imali smo teške uslove za treninge i takmičenje, uspeli smo da održimo jedan kontinuitet i donesemo mnoge medalje sa republičkih, međunarodnih takmičenja, tako da svaki segment sporta treba da se neguje i pospešuje – istakao je Ivan Cvetanović.

Reprezentacija Srbije i članica Atletskog kluba Dubočica Marija Papović obratila u ime mladih sportista.

– Član sam atletskog kluba Dubočica već 14 godina i mogu da se pohvalim da je grad Leskovac ove godine dobio prvog atletskog sudiju u istoriji, položila sam ove godine, tako da ćemo imati predstavnika i u tom krugu. Želela bih da čestitam svim sportistima, radujem se što danas u ovolikom broju, nadam se da će ovo postati jedna lepa tradicija, da ćemo se svake godine sakupljati ovde u što većem broju i pokazati da grad Leskovac jeste grad sporta, grad mladih, perpektivnih ljudi, koji se bore i koji rade na sebi i koji čine sve da učine ovaj grad ponosnim i jednim lepim mestom za život, za razvijanje omladine i sporta. Čestitam trenerima, bez njih se ovaj uspeh ne bi ni desio, i novinarima, koji su nam uvek izlazili u susret, a pre svega želim da se zahvalim svom gradu, gradonačelniku, lokalnoj samoupravi što prepoznaju naš trud, naš rad, što nam daju vetar u leđa i guraju nas da nastavimo dalje, nagrađaju nas, stoga želim da im obećam da ćemo nastaviti da se trudimo, da nižemo uspehe, da donosimo medalje u naš grad, da ga predstavljamo u najboljem mogućem svetlu – naglasila je Marija Papović-

Check Also

Preko 99 hiljada građana se prijavilo za 20 evra državne pomoći

Za dodatnih 20 evra pomoći prijavljeno 99.157 građana Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *