Početna / DRUŠTVO / Tiodorović u Vranju: Neophodno je da građani shvate ozbiljnost situacije
hotel bell

Tiodorović u Vranju: Neophodno je da građani shvate ozbiljnost situacije

Ministarstvo zdravlja poslalo je stručni tim čiji je zadatak smirivanje situacije u Vranju koje je proteklih dana prepoznato kao jedno od žarišta epidemije Korona virusa.

,Protivepidemijske mere u Vranju se ne poštuju u potpunosti, u šta smo se uverili nakon obilaska nekoliko trgovinskih i ugostiteljskih objekata u gradu“, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić, nakon sastanka koji je održan na inicijativu premijerke Srbije Ane Brnabić.

,,Lokalna samouprava i nadležne inspekcijske službe preduzimaju mere, ali se one moraju intenzivirati, a građani biti odgovorniji. Obići ćemo Covid ambulantu, vakcinalne punktove i Zdravstveni centar, i predložiti eventualno nove mere. U slučaju Slađana Antića, koji je revakcinisan vakcinom drugog proizvođača procedura nije do kraja ispoštovana. Ne želim da prejudiciram, i javnost će o svemu biti obaveštena nakon sprovedenog nadzora“, istakao je Vekić.

Prof. dr Branislav Tiodorović rekao je da je najvažnije da se ovaj građanin oseća dobro i osvrnuo se na trenutnu epidemijsku situaciju.

,,Činjenica je da imamo povećanje broja zaraženih i da stepen odgovornosti i discipline treba povećati na još viši nivo. Lokalna samouprava preduzima sve potrebne mere, ali neophodno je i da građani shvate ozbiljnost situacije“, kazao je Tiodorović.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković izrazio je zabinutost zbog pogoršanja epidemijske situacije i dodao da će lokalna samouprava u narednom periodu insistirati na poštovanju i strožoj kontroli epidemijskih mera.

,,Učinićemo sve što je u našoj nadležnosti, kako bi predupredili dalje širenje zaraze. Lično sam se čuo sa Slađanom Antićem i ovakvi nemili događaji se ne smeju ponoviti. Do sada je imunizacijom obuhvaćeno oko 17.000 ljudi“, rekao je gradonačelnik dr Milenković.

Sastanku su prisustvovali i specijalni savetnik u kabinetu premijerke Vukašin Grozdić, predstavnici Batuta i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pogledaj takodje

U Lebanu održana 9. vanredna sednica opštinskog štaba za vanredne situacije

U Lebanu je danas održana deveta vanredna sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Lebane, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *