Home / DRUŠTVO / Tim iz Leskovca ušao u finale projekta Svetionik znanja
hotel bell

Tim iz Leskovca ušao u finale projekta Svetionik znanja

Na ovogodišnjem Svetioniku znanja koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture – ASK, tim koji dolazi iz Leskovca svojom idejom privukao je veliko interesovanje i uspeo da uđe u  finale takmičenja.

Naime, njihova želja je da organizuju Festival nauke koji je namenjen učenicima osnovnih škola. Festival podrazumeva organizovanje četvorodnevnog događaja, gde će biti predstavljene prirodne nauke poput biologije, astrologije, hemije, kao i društvene nauke poput istorije. Takođe, u planu je u organizacija različitih predavanja i radionica, a sve u cilju povećanja motivacije kod dece ovog uzrasta.

„Svetionik znanja“ je projekat koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture – ASK, koji podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečan rad savladaju osnove pisanja projekata kao i prezenetovanje istih. Predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica podeljenih u timove. Svaki tim čini četvoro srednjoškolaca treće i četvrte godine.

Uz stručno vođenje mentora i koordinatora iz omladinske organizacije, timovi su radili na osmišljavanju ideje koja će unaprediti život u njihovoj sredini. Teme na koje su se osmišljavali projekti su turizam, javno zdravlje, ekologija, društveni aktivizam i kultura i umetnost.

Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju Svetonika znanja koji će biti održan od 27. do 29. novembra,  kada će radove ocenjivati stručni žiri, sačinjen od predstavnika uspešnih kompanija, humanitarnih fondacija, medija i organizacija koje imaju razvijene programe podsticaja omladinskog aktivizma i preduzetništva.

Check Also

Premijerka Ana Brnabić obišla bolnicu, Postrojenje u Bogojevcu i radove na Bulevaru

Dvodnevnu posetu Jablaničkom okrugu, predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić nastavila je danas u Leskovcu. Obišla …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *