Home / DRUŠTVO / TANKA VEĆINA, SPS BOJKOTOVAO SEDNICU: SO Lebane smenila direktora „Komunalca“ i pokrenula likvidaciju JKP „Imovina“
hotel bell

TANKA VEĆINA, SPS BOJKOTOVAO SEDNICU: SO Lebane smenila direktora „Komunalca“ i pokrenula likvidaciju JKP „Imovina“

Skupština opštine Lebane je na juče održanoj sednici donela odluku o promenama na čelu JKP „Komunalac“ i likvidaciji JKP „Imovina“.

Sednici je prisustvovao 21 odbornik, a odbornici dosadašnjeg koalicionog partnera, Socijalističke partije Srbije bojkotovali su zasedanje lokalnog parlamenta.

Skupština je odluke donela sa 18 glasova „ZA“ od ukupno 31 odbornika koliko ima sastav lokalnog parlamenta, što je potvrdilo „čaršijske priče“ o sukobima i raspadu vladajuće koalicije u Lebanu.

Skupština je smenila v.d. direktora JKP Komunalac Miloša Stevanovića koji je bio izabran na predlog SPS-a, a z anovog v.d. direktora izabrala Novicu Stojkovića. Promena na čelu „Komunalca“ obrazložena je lošim radom i nezadovoljstvom građana higijenom u Lebanu.

Odbornici su sa 18 glasova „za“ doneli odluku o pokretanju postupka likvidacije JKP „Imovina“ za koje je rečeno da je od 2017. godine dobilo iz budžeta 89.000.000 dinara, a da nije ostvarivalo sopstvene prihode.

Skupština opštine Lebane imenovala je i novi upravni odbor JKP „Komunalac“ ali i anketni dobor koji bi trebalo da ispita poslovanje Predškolske ustanove. Upravni odbor ove ustanove podneo je predlog Ministarstvu prosvetu za smenu direktorne ove ustanove za koju se takođe tvrdi da je kadar SPS-a. Ministar prosvete Branko Ružić još uvek nije reagovao na ovaj zahtev.

Check Also

Izašao novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu

U izdanju Leskovačkog kulturnog centra izašao je novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *