Takmičenje za najbolju Tehnološku inovaciju: Poziv za leskovačke srednjoškolce i studente

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju postaju sve značajnija kako tehnološki sektor postaje sve vitalniji u svakodnevnom životu i industriji.

Ova takmičenja pružaju platformu za pronalaženje, promovisanje i nagrađivanje najnovijih i najrevolucionarnijih tehnoloških ideja i proizvoda. Promocija jednog ovakvog takmičenja pod nazivom “Najbolja tehnološka inovacija” održana je danas u Leskovcu, sa ciljem da predstavi ali i da motiviše srednjoškolce i studente da se prijave u što većem broju.

“Najbolja tehnološka inovacija ove godine slavi svoj dvadeseti rođendan, obeležavajući dve decenije od organizovanja prvog takmičenja. Ovo takmičenje promoviše preduzetnički duh i podržava inovatore kroz finansijsku i edukativnu podršku. Do sada su dodeljene nagrade u vrednosti od preko 117 miliona dinara, osnovano je preko 88 preduzeća, a učestvovalo je 3.479 timova. Ove godine, nagradni fond iznosi 6 miliona dinara, a prijave su otvorene u tri kategorije: za srednjoškolske i studentske timove, realizovane inovacije i inovativna sela. Učešće na takmičenju osim nagrada, pruža besplatnu stručnu podršku kroz obuke i konsultacije, medijsku promociju i kontinuiranu podršku u narednim godinama. Prijave su otvorene do 30. marta za srednjoškolske i studentske timove, a do 5. maja za realizovane inovacije i inovativna sela. Takmičenje je organizovano u nekoliko faza: priprema, tehnika, tržište, promocija, polufinale i finale, a finale za kategoriju realizovane inovacije se održava u studiju RTS-a sa direktim prenosom na javnom servisu – istakao je Dragan Povrenović.

Check Also

Tanja Stanković hiljaditi davalac krvi ove godine u Leskovcu

Leskovački Crveni krst je i juče nastavio sa organizovanjem akcija dobrovoljnog davanja krvi. Iz ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *