Početna / DRUŠTVO / Svetski dan knjige i autorskih prava u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“
hotel bell

Svetski dan knjige i autorskih prava u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu nizom aktivnosti, u petak 23. aprila 2021. godine, obeležava Svetski dan knjige i autorskih prava.

U periodu od 7.00 do 19.00 časova daje 50% popusta na godišnju članarinu svim sugrađanima.

Sa početkom u 13.00 časova biće prikazano onlajn predstavljanje zbirke pesama „Hilandarje“ Novice Đ. Veličkovića Poznog koje se može pratiti na Jutjub kanalu Biblioteke, na linku: OVDE Novica Veličković Pozni rođen je u Leskovcu 1952. godine. Objavio je četiri zbirke pesama: „Svetla na moja sećanja“ „Odjeci života“, „Hilandar, svetionik srpski” i „Večernji zvon“. Njegove pesme našle su svoje mesto u brojnim listovima i časopisima.

Na Dečjem odeljenju Biblioteke u 15.00 časova biće održana radionica za decu koja ima za cilj da pokaže njihove potencijale i mogućnosti, nudeći učenicima priliku da vide, osete i dožive kulturu na jedan drugačiji način. Radionica će se realizovati u okviru globalnog programa „Migracije za razvoj”, a namenjena je učenicima od 8 do 10 godina starosti. Voditelji radionice su učitelj Zoran Ilić i Saša Kadrić, pedagoški asistent.

Pogledaj takodje

“Dubočica“ protiv “IMT-a“, za častan oproštaj od domaćeg terena

Leskovački fudbalski prvoligaš, iako su i matematičke šanse za opstanak otpale, želi časno i pošteno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *