Svetosavske nagrade za najbolje đake i studente – Cvetanović poručio mladima: Rad, rad i samo rad rađa uspeh!

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Povodom Školske slave, Svetog Save, koji se danas obeležava grad Leskovac je nagradio najtalentovanije đake i studente, ali i najbolje na muzičkim, sportskim i umetničkim takmičenjima.

Nakon intoniranja Svetosavske himne, nagrađenima se obratio predsednik Privremenog organa, Goran Cvetanović, idejni tvorac ovakvog načina nagrađivanja mladih za postignute uspehe.

“Sve dok Leskovac ima ovakvu mladost, mi imamo pespektivnu i stabilnu budućnost. Godinama unazad i u godinama koje dolaze težili smi i težićemo da vam omogućimo povoljne uslove za školovanje, zapošljavanje, da vas motivišemo sa predanim radom, jer samo rad, rad i rad, rađa uspeh.U svojoj karijeri sam najponosniji na vas mlade ljude, na kojima ovaj grad ostaje. Ponosan sam na ovaj projekat, koji sprovodimo već deceniju i njime direktno pomažemo najboljima među vama. Ove godine na dan Svetog Save ulaganje grada Leskovca je 15,5 miliona dinara za 301 mladu osobu. U protekloj deceniji, ”vetar u leđa” dobilo je 5.300 mladih, a ukupno smo za ovu namenu izdvojili 165,5 miliona dinara – kazao je predsednik Cvetanović.

Jedna od 301 nagrađenih, Petra Jovanović, student Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu, sa prosečnom ocenom deset, iskoristila je ovu priliku za prenošenje svoga iskustva mladima.

“Veliku zahvalnost dugujemo našem gradu koji je preponao naš rad, trud i zalaganje.Što nam je svih ovih godina bio siguran partner. Zahvalnost ide i porodici koja većinski nosi breme studiranja i učenja ali i zajednici, a Leskova je primer koji na mnoge načine pokazuje da smo jedni za druge uvek tu.Jena potvrda takve podrške jeste ova nagrada koja predstavlja i podsticaj za naredne uspehe – kazala je Jovanovićeva.

Nikola Petrović, prvi diplomirani master inženjer veštačke inteligencije, sa prosekom deset ocenio je da svečane prilike poput ove, služe nagrađenima da se prisete svojih uspeha, ali i da podstaknu razmišljanja o budućnosti

“Tokom školvanja sam dobijao razne stipendije, ali verujte da su mi ove koje dobijam od moga grada najvažnije. Na ovaj dan se osvrćemo na školske i akademske uspehe svih nas mladih. Ova nagrada je pokazatelj da Grad Leskovac misli na svoje najvrednije, najpametnije, najupornije i najodgovonije mlade građane koji predstavlaju stub budućnosti i pokretačku snagu ovog grada ali i cele države. Ovakve nagrade meni lično predstavlaju motivaciju da ostanem ovde i karijeru gradim u svojoj državi i među svojim ljudima – Kazao je Petrović.

Inače, po završetku izlaganja nagrađenih mladih, predsednik Cvetanović, pozvao je ovo dvoje mladih ljudi da mu se pridruže u svom kabinetu.

“Ove nagrade su i pokazatelj ko treba da bude uzor mladim ljudima.Ovom prilikom pozivam Petru Jovanović i Nikolu Petrovića, da 5. oktobra kada se konstituiše Skupština budu članovi gradskog veća i da pojačaju i prirodnu i veštačku inteligenciju grada Leskovca.

Check Also

Večeras u Lebanu počinje Međuokružna smotra amaterskih pozorišta jugoistočne Srbije

Od 20. do 25. maja opština Lebane će biti domaćin najboljim amaterskim pozorišnim ostvarenjima. Pod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *