hotel bell

Svečano obeležen dan Gimnazije: Stara dama u centru grada proslavila 143. rođendan

Stara dama u centru grada – Leskovačka Gimnazija, obeležila je danas 143. godina postojanja i rada.

Tim povodom u ovoj vaspitno- obrazovnoj ustanovi organizovana je Svečana akademija, na kojoj su dodeljene i nagrada najuspešnijim učenicima ali i nastavnicma.

Direktorka Gimnazije Dragana Cvetanović, u pozdravnom govoru, pomenula je ulaganja u ovu školu, izrazivši zahvalnost kako Gradu, tako i kolegama, učenicima i društeveno odgovornim kompanijama.

„Godine su iza nas, godine su pred nama.Tokom vremena naša škola se razvijala i rasla a i mi sa njom. Danas ona broji 760 učenika, raspoređenih na tri obrazovna smera.Jednu školu čine svi njeni zaposleni, učenici, saradnici, koji njenom postojanju daju svoj ličnipečat, ali i sama zgrada koja odoleva vremenu, ali je s vremena na vreme treba i renovirati. Na tome smo naročito zahvalni svim našim kolegama i učenicima koji prostor unutar škole oplemenjuju i čuvaju, a za energetsku sanaciju i renoviranje i održavanje, zahvalni smo Lokalnoj samoupravi , kao i saradnicima i društveno odgovornim kompanijama uz čiju pomoć smo opremili kabinete. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu prosvete koje prepoznaje potencijal naših učenika i od koga smo u septembru dobili opremu u vidu računara i laptopova, kao i, ranije, od Ministarstva omladine i sporta dobili smo vrednu opremu i rekvizite za izvođenje nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja – kazala je direktorka Cvetanović.

U ime lokalne samouprave skupu se obratila Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca.

“ Gimnazija, godinama unazad važi za jednu od najpopularnijih škola sa velikim brojem odličnih učenika, i predstavlja pravi rasadnik talenata. Ova škola odlikovana je Sretenjskim ordenom drugog reda za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti, kao ustanova koja predstavlja stožer znanja i obrazovanja na jugu Srbije, a čiji su predavači bili Stevan Sremac, Radoje Domanović i mnogi znameniti ljudi sa juga Srbije. Vi negujete i nastavljate tu tradiciju i želim Vma još puno uspešnih generacija – kazala je Dimitijevićeva.

U okviru Svečane akademije povodom obeležavanje Dana škole, uručene su nagrade za najbolje radove na likovnom konkursu sa temom borbe protiv trgovine ljudima, kao i na literarnom konkursu na temu borbe protiv diskriminacije, pod sloganom „Prihvati me kakav jesam“.

Check Also

Poziv za mladiće i devojke za obuku za rezervne oficire – Avijatičare

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je danas poziv svim mladićima i devojkama do 27 …

Оставите одговор