Home / DOGAĐAJI / Svečani ispraćaj za buduće učenike i kadete vojnih obrazovnih ustanova
hotel bell

Svečani ispraćaj za buduće učenike i kadete vojnih obrazovnih ustanova

U Skupštinskoj sali Grada Leskovca, organizovan je svečani ispraćaj za učenike i kadete vojnih obrazovnih ustanova.

Tradicionalno poštovanje Vojske i vojnog poziva u Jablaničkom upravnom okrugu i ove godine izraženo je kroz veliki broj zainteresovanih kandidata za sve Vojne škole, tako da je nakon klasifikacije primljeno ukupno 32- je budućih učenika i kadeta.

Specifičnost, posebno ove godine, koja govori u prilog visokoj zainteresovanosti za vojni poziv kod mladih kao i o kvalitetu prijavljenih kandidata, je ta da je od prijavljenih 64 na školovanje primljeno 32 kandidata i to 8 na vojnoj, 14 u srednjoj školi, 9 na Akadmiji i jedan student na VMA.

Pristutnima se obratio pukovnik Nenad Marković koji je ovom prilikom istakao da su ovi mladi ljudi snaga Srbije, i da vojnička uniforma ponovo dobija na važnosti.

„Tradicionalno muška institucija, otvorila je vrata svojih kasarni za pripadnike oba pola.Izbor kandidata i ove godine izvršen je po strogim kriterijumima. Ovaj kraj svake godine prednjači po broju kandidata, a to nije izuzetak ni ove godine. Veliku čast i zadovoljstvo mi predstavlja to što Jablanički upravni okrug ima ovakve mlade ljude koji su se pripremili da preuzmu odgovornost i da izaberu odgovoran posao kojim će se baviti u budućnosti. Tokom školovanja, naučićete šta znači red, rad i disciplina, ali i šta znači drugarstvo i prijateljstvo – istakao je Marković.

Budućim učenicima i kadetima obratila se dr Jasmina Ranđelović, zamenik gradonačelnika, poželevši im puno uspeha u daljem školovanju.

„ Školujući se u vojnim školama i akademijama nećete steći samo formalno obrazovanje, nego i usvojiti vrednosti zbog kojih ćete izrasti u kvalitetne i časne ljude.Sigurna sam da ćete osvetleti obraz roditelja, ali i grada i države. Grad Leskovac će ostati vaš verni partner i podrška na izabranom putu, stvaraćemo kvalitetnije uslove za život kako biste se nakon studija vratili u vaš rodni kraj.“

U vojnim školama iz grada Leskovca primljeno je 18 kandidata, iz opštine Vlasotince i Lebane po pet kandidata, opštine Medveđa tri kandidata i iz opštine Bojnik jedan kandidat. Sa teritorije Jablaničkog okruga na školovanju u svim vojnim školama je trenutno 93 učenika i kadeta.

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *