hotel bell

Sutra u Leskovcu počinje “Mali Joakim“, pozorišni festival predstava za decu i mlade

Za 15. smotru ostvarenja namenjenih deci i mladima, selektor Aleksandar Radulović je odabrao sedam predstava, a 28. novembra, kad se Festival završava, biće odigrana i jedna u čast nagrađenih

“Malog Joakima“ u Leskovcu otvara domaćin predstavom “Razmaženi princ“, po tekstu Željka Hubača i u režiji Igora Damnjanovića, čiji početak je zakazan za 18 sati.

U utorak će se leskovačkoj publici i žiriju predstaviti Pozorište “Bora Stanković“ iz Vranja, ostvarenjem “Nerođena devojka“za koje su tekst napisali Nađa Vasileva i Darko Kovačovski, a on potpisuje i režiju.

“Crvenkapa i dragi vuk“ je predstava sa kojom za nagrade konkuriše šabački teatar. Tekst i režija- Miodrag Dinulović.

“Razmaženi princ“

Četvrtak je četvrti dan manifestacije, a na programu festivala je ostvarenje “Alisa na putu za Oz“, po tekstu i u režiji Olivere Viktorović, Pozorišta “Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Na “Malom Joakimu“ će publika, u petak moći da vidi i jednu lutkarsku predstavu, u izvođenju Pozorišta lutaka iz Niša. Dramatizaciju za “Pop Ćiru i pop Spiru“, po motivima romana Stevana Sremca, uradila je Jelena Paligorić Sinkević, a za adaptaciju i režiju je bio zadužen Predrag Štrbac.

Festival zatvara “Mala sirena“, kruševačkog pozorišta. Tekst istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena adaptirao je Aleksandar Pejaković, koji potpisuje i režiju.

“Mali Joakim“ se završava u ponedeljak, 28. novembra dodelom nagrada, a u njihovu čast će ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine, sa sedištem u Gračanici, izvesti predstavu “Zvonar Bogorodičine crkve“, nastale po romanu Viktora Igoa. Dramaturgija je poverena Biljani Mitrović, a režija Dejanu Cicmiloviću.

Osim sutrašnje, sve ostale predstave počinju u 19 sati, a cena karte je 200 dinara.

Check Also

Gran pri “Mali Joakim“ dobilo šabačko pozorište: Leskovačkom “Razmaženom princu“-tri nagrade

Predstava “Crvenkapa i dragi Vuk“, u izvođenju ansambla šabačkog teatra, izdvaja se svojom duhovitošću, zaokruženošću …

Оставите одговор