Home / DOGAĐAJI / Sutra počinje manifestacija “Hisar 2021.“: Biće muzike, druženja, kulture i sporta
hotel bell

Sutra počinje manifestacija “Hisar 2021.“: Biće muzike, druženja, kulture i sporta

Na terenu Osnovne škole “Kosta Stamenković“, u narednih nedelju dana, predviđena su sportska nadmetanja,različite radionice i nastupi leskovačkih di-džejeva i pop koncerti

Manifestacija će, kako je saopšteno na današnjoj press konferenciji, u ovoj formi biti održana prvi put, a zajednički je organizuju Mesna zjaednica “Moše Pijade“, Kancelarija za mlade i Udruženje “Hisarski šampioni“.

– Imaćemo radionice na temu bezbednosti u saobraćaju i bezbednosti uopšte, učićemo se i volontarizmu, a biće zastupljene i druge teme. Očekujem da će pažnju sugrađana i ne samo iz ove mesne zajednice, privući muzički program, jer su planirani živi nastupi lokalnih bendova i leskovačkih di-džejeva, ističe direktor Kancelarije za mlade, Aleksandar Stojanović.

Organizatori smatraju da će sportski sadržaji privući najviše posetilaca, a osim što će sutra i u četvrtak, žiteljima naselja podno Hisara, ai i svima ostalima biti omogućeno praćenje fudbalskih utakmica između Zvezde i Kluža, odnosno Partizana i Santa Klare na velikom video-bimu, zainteresovani će moći da igraju fudbal i košarku i da se takmiče za vredne nagrade:

– Tokom manifestacije “hisar 2021.“, biće održana dva turnira, u malom fudbalu i basketu za seniore. Prijava ekipa je besplatna, a najbolje čekaju lepe novčane nagrade. Kako nema kotizacije, to će učesnici biti izabrani na osnovu brzine prijavljivanja. Prvih 16 ekipa, koje se prijave na turnir putem obrasca sa sajta Kancelarije za mlade, a rok je do četvrtka u ponoć, konkurisaće za titule i novac, kaže predsednik Udruženja “Hisarski šampioni“, Nemanja Kostić.

Nagradni fond za turnir u malom fudbalu je 130 hiljada, pri čemu pobednik dobija 100, vicešampion 20, a trećeplasirani 10 hiljada dinara. Basketaši će morati da se zadovolje skromnijim iznosima: 30, 20 i 10 hiljada.

Predsednik Mesne zajednice “Moše Pijade“ , Predrag Momčilović, podsetio je na velika ulaganja u ovaj deo grada, posebno u Školu “Kosta Stamenković“, jer je samo adaptacija otvorenog sportskog terena, koštala10 miliona dinara.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *