U toku prethodne nedelje održan je Međunarodni gastro šampionat u Nišu. Preko 400 takmičara, iz 20 evrpskih zemalja, nadmetalo se u pripremi gastronomskih specijaliteta.
U tako oštroj konkurenciji studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija Lesovac ostvarili su izvanredne rezultate osvojivši Grand pri šampionata i perhar, 21 zlatnu, 9 srebrnih i 9 bronzanih medalja. Mladi gastronomi iz Leskovca svojim znanjem i umećem pokazanim na takmičenju, opravdano su stekli epitet sveukupnih pobednika.
Od gastronomskih specijaliteta koje su pripremali, posebnu pažnju žirija, privukao je spoj internacionalne i tradicionalne srpkse kuhinje, u vidu pice sa ajvarom, kajmakom, mladim kozjim sirom i srpžom, koja je fascinirala i italijanske sudije.
O kvalitetu rada sa studentima studijskog programa Menadžment tehnologije hrane i gastronomija, ne govore samo medalje, već i činjenica da su svetski poznati kuvari zainteresovani za saradnju sa ovom visokoškolskom institucijom. Tako će na daleko čuveni kuvar i predsednik žirija na ovom takmičenju Stevo Karapandža, sa studentima Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, pripremati gastronomske specijalitete za potrebe snimanja emisija, koje će biti emitovane na Balkanskoj kulinarskoj televiziji.