Studenti Visoke poslovne škole Leskovac osvojili 39 medalja na Medjunarodnom gastro šampionatu u Nišu

 

U toku prethodne nedelje održan je Međunarodni gastro šampionat u Nišu. Preko 400 takmičara, iz 20 evrpskih zemalja, nadmetalo se u pripremi gastronomskih specijaliteta.

U tako oštroj konkurenciji studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija Lesovac ostvarili su izvanredne rezultate osvojivši Grand pri šampionata i perhar, 21 zlatnu, 9 srebrnih i 9 bronzanih medalja. Mladi gastronomi iz Leskovca svojim znanjem i umećem pokazanim na takmičenju, opravdano su stekli epitet sveukupnih pobednika.

Od gastronomskih specijaliteta koje su pripremali, posebnu pažnju žirija, privukao je spoj internacionalne i tradicionalne srpkse kuhinje, u vidu pice sa ajvarom, kajmakom, mladim kozjim sirom i srpžom, koja je fascinirala i italijanske sudije.

O kvalitetu rada sa studentima studijskog programa Menadžment tehnologije hrane i gastronomija, ne govore samo medalje, već i činjenica da su svetski poznati kuvari zainteresovani za saradnju sa ovom visokoškolskom institucijom. Tako će na daleko čuveni kuvar i predsednik žirija na ovom takmičenju Stevo Karapandža, sa studentima Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, pripremati gastronomske specijalitete za potrebe snimanja emisija, koje će biti emitovane na Balkanskoj kulinarskoj televiziji.

 

Check Also

Leskovački gastronomi iz Budve došli okićeni medaljama

Tim studenata Gastronomije -Visoke poslovne škole iz Leskovca predvođen profesorima osvojio je značajna priznanja i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *