Početna / DOGAĐAJI / „STRUKA SA JUGA“ ISPUNILA ZADATAK – Jug se ponosi Miljanom i Anjom
hotel bell

„STRUKA SA JUGA“ ISPUNILA ZADATAK – Jug se ponosi Miljanom i Anjom

Na Evropskom prvenstvu C divizije u košarci u kolicima koje je održano u Sofiji od 29.07. do 04.08.2019. godine, reprezentacija Srbije je osvojila srebrnu medalju! Ovom istorijskom uspehu je u značajnoj meri doprinelo dvoje mladih stručnjaka sa juga Srbije – pomoćni trener Miljan Hadžović (Niš) i fizioterapeut Anja Lazić (Leskovac). Oni su prethodno sa reprezentacijom učestvovali na celokupnim pripremama koje su se tokom jula i juna održale u Beogradu i Knjaževcu.

Miljan Hadžović, inače trener u KKK „Nais“, jednog od najmlađih srpskih klubova košarke u kolicima, imao je jedan kompleksan zadatak tokom trajanja projekta „Sofija 2019“.

„Moja uloga tokom priprema je bila da sarađujem sa selektorom Slobodanom Banjcem i da zajedno sa koleginicom Anjom Lazić organizujemo trening. Zaduženja su bila različita: kreiranje plana i programa treninga, asistencija tokom treninga, suđenje tokom sparinga, kreiranje jelovnika, prevencija i saniranje povreda, komunikacija sa hotelom, medijima, popravka kolica… Na takmičenju u Sofiji su se u nekim aktivnostima pridružili i predsednik Vladimir Kuzmanović, generalni sekretar Mladen Pajević i član delegacije prof. dr Marko Aleksandrović, pa je tada sve bilo lakše.“ – objasnio je svoju ulogu Miljan Hadžović.

Anja Lazić, na takmičenju u Sofiji je prijavljena kao fizioterapeut, ali je u opisu posla imala gotovo sve ono što i Miljan Hadžović.

„Moj fokus je bila prevencija i sanacija povreda, pre svega kroz oporavak. Naravno, tokom treninga na pripremama i zagrevanja pred utakmicu na turniru u Sofiji imala sam ulogu pomoćnog trenera. To mi nije bilo teško, jer sam dugo godina trenirala košarku u rodnom Leskovcu.“ – objasnila je svoje zadatke Anja Lazić.

Na takmičenju u Sofiji je bilo, pored Srbije, još šest reprezentacija. U grupi A su igrali: Češka, Portugal, Bugarska i Mađarska. U grupi B su igrali; Irska, Srbija i Grčka. Naša rešrezentacija je najpre izgubila od Grčke (61:53), a nakon toga je pobedila maestralnom igrom favorizovane Irce (53:30), pa se kao prvoplasirana u polufinalu „ukrštala“ sa Češkom, reprezentacijom duge tradicije. Samo polufinale je bilo korak napred, jer je do sada najbolji rezultat bilo peto mesto. U uzbudljivom polufinalu naša selekcija je nadigrala Čehe (62:55), obezbedila medalju i plasman u B diviziju. U finalu za prestiž, bilo je 54:44 za Grke, ali je i srebro na grudima naših reprezentativaca zasijalo zlatnim sjajem.

„Mišljenja sam da smo fizički jako dobro bili pripreljeni, a taktički smo izgledali vrlo ozbiljno, čak i u utakmicama kada smo poraženi. Bili smo veliko iznenađenje, ali smo se trudili na pripremama da imamo igru za svakog protivnika i rešenje za svaku situaciju. Ponosni smo i ispunjeni.“ – rekao je Miljan Hadžović.

Pogledaj takodje

UKIDA SE NAPLATA ROMINGA SA GRČKOM: Ovog leta telefoniranje i poruke sa plaže po ceni lokalnog poziva i SMS-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Atini, uoči Ekonomskog foruma Delfi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *