hotel bell

Streljački klub “GT” poneo titulu prvaka Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem

Na prvenstvu Srbije za Pionire ekipa Streljačkog kluba GT Leskovac u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila  je 1. mesto – zlatnu medalju i ponela titulu prvaka Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem.Takođe strelac ovog kluba poneo je titulu najperspektivnijeg mladog strelca.

Tim povodom za njih je upriličen prijem u Svečanoj sali grada Leskovca.

“Kako bi deca izrsala u zdrave osobe, pravi put je do formiranja kompletne ličnosti je bavljenje sportom. Sport jeste sastavni deo odrastanja a dokaz za to su i ovi mladi strelci, koji su svoje umeće pokazali i u Leskovac doneli zlato. Streljčka ekipa osvojila je zlatnu medalju, a po mišljenju streljačkog saveza Srbije za najperspektivnijeg mladog strelca u Srbiji proglašen je Danilo Popović. Grad Leskovac je ponosan na sportsku istoriju, ali takođe ulaže i u budućnost sporta i postaje grad po meri sportista – kazao je član Gradskog veća Stefan Kitanović.

Trener streljačkog kluba “GT” Ljubiša Todorović, kazao je ovom prilikom da je izuzetno ponosan na činjenicu da su postali pionirski prvaci Srbije u gađanju pištoljem, kao i na činjenicu da je mladi strelac Danilo Popović jedan od najperspektivnijih i pod lupom je svih važnih institucija.

“On je jedini strelac koji se takmičio u sva četiri velika finala i na svakom osvojio startno mesto.

Inače takmičenje u streljaštvu se organizuje 10. i 11. juna u Slišanu, gde se nalazi jedini poligon na Balkanu koji dozvoljava gađanje puškom preko 1000 metara.

Check Also

Grad Leskovac, Srbijagas i Rasina Energogas potpisali Ugovor o gasifikaciji naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca

Gasifikacija Leskovca, već uveliko traje, a danas su Ugovor o nastavku radova potpisali predstavnici grada …

Оставите одговор