Home / DRUŠTVO / Stranka „Bolja Srbija“ u Vlasotincu dobila nove prostorije
hotel bell

Stranka „Bolja Srbija“ u Vlasotincu dobila nove prostorije

Na Bogojavljenje, 19. januara osveštane su prostorije stranke u Nemanjinoj ulici broj 9. Pored sveštenika o. Gorana Dimitrijevića koji je obavio osvećenje prostorija i blagoslovio rad stranke, svečanosti su prisustvovali mnogobrojni članovi i simpatizeri stranke.

Govoreći o programu rada i planovima za dalje aktivnosti Boško Stančić, jedan od osnivača stranke je istakao da su razvoj poljoprivrede i infrastrukture dva ključna segmenta kojima će se ova stranka baviti u narednom periodu.

– Poljoprivreda zauzima ključno mesto u našem programu ali je ključna i za razvoj naše opštine. Poseban akcenat stavićemo na ulaganja u razvoj povrtarstva, ratarstva, voćarstva i pčelarstva jer su ove grane poljoprivrede veoma značajne za našu opštinu. Radićemo na podsticanju udruživanja poljoprivrednih proizvođača i razvoju zadrugarstva jer će to omogućiti izradu i realizovanje ozbiljnih projekata i veća sredstva za njihovu realizaciju. Nećemo zapostaviti ni individualna poljoprivredna gazdinstva. Njima možemo pomoći u nabavci opreme i repromaterijala. Pružićemo svaku vrstu stručne pomoći i političke podrške kako bi što lakše došli do institucija koje finansiraju i subvencionišu poljoprivrednu proizvodnju – istakao je Boško Stančić.

S obzirom da je drugi ključni segment programa stranke „Bolja Srbija“ infrastruktura Boško Stančić se osvrnuo na infrastrukturne projekte u Vlasotincu, među kojima je svakako najvažnija izgradnja zaobilaznice oko Vlasotinca.– U prvoj fazi planira se izgradnja zaobilaznice u dužini od dva kilometra i izgradnja novog mosta preko Vlasine. Vrednost ove investicije iznosiće oko tri miliona evra. Ova zaobilaznica važna je iz više razloga. Pored rasterećenja saobraćaja u samom gradu svakako su važni ekološki i ekonomski momenti. Izmeštanjem tranzitnog saobraćaja iz samog grada smanjiće se količine izduvnih gasova u samom gradskom jezgru i zagađenje životne sredine, što je bitno za ekološki značaj projekta. Kada je reč o ekonomskom momentu projekta, njegovom realizacijom doći će do proširenja industrijske zone prema zaobilaznici. Već je završena radna verzija projekta i dostavljena nadležnim institucijama kako bi se u najskorije vreme dobile prave procene o mogućnosti realizacije ovog projekta – dodao je Boško Stančić.

Govoreći o razvoju infrastrukture on je istakao značaj asfaltiranja ulica i puteva na području opštine Vlasotince.

– U toku je izrada projektne dokumentacije za opštinski put Tegošnica – Jakovljevo u dužini od četiri kilometra. Naravno, sagledaćemo i druge putne pravce, ulice u gradu i selima, ali je potrebno da pre toga pripremimo projektnu dokumentaciju – dodao je Boško Stančić.

U stranci ističu da će svi ovi planovi biti lakše realizovani s obzirom na činjenicu da je Boško Stančić, diplomirani građevinski inženjer i zamenik predsednika opštine Vlasotince, jedan od pet članova Skupštine Koridora Srbije, koje je imenovala Vlada Republike Srbije.

– Angažovanje u „Koridorima Srbije“ omogućava mi kontakte sa institucijama koje se bave infrastrukturom, što je od velikog značaja ne samo za razvoj infrastrukture na području opštine Vlasotince već i za druge delove Srbije. Od posebnog značaja za nas je izgradnja južnog kraka Koridora 10 prema Skoplju, kao i severnog kraka prema Pirotu – istakao je Boško Stančić.

Izvor: kcvlasotince/vlasina

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.