Home / DRUŠTVO / Što starije vozilo i veća kubikaža, to veće i umanjenje poreza: Ovo su iznosi
hotel bell

Što starije vozilo i veća kubikaža, to veće i umanjenje poreza: Ovo su iznosi

Izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, važiće od 1. januara naredne godine i donosi značajna umanjenja iznosa poreza prilikom registracije, piše N1.

Ove promene će vlasnicima vozila starih od 5 do 20 godina, iznad 2.000 kubika, uštedeti novac, a iznosi zavise od kategorije. Umanjenja za veću kubikažu, različita su od grupe, do grupe.

Za vozila stara od 5-8 godina, porez se umanjuje za 25, umesto dosadašnjih 15 odsto, za četvorotočkaše starosti od 8 do 10 godina, porez će biti manji za 40, ( do sada je bilo 25%), a za grupu najstarijih, 10-20 godina, umanjenje poreza će biti 65, umesto 40 procenata.

Kako ističu u Ministarstvu finansija, iznosi poreza će se, u decembru, usklađivati sa indeksom potrošačkih cena za prethodnih 12 meseci. To znači da će se narednog meseca izvršiti usklađivanje poreza koji će se plaćati 2022. godine.

U tabeli ispod su postoheći i budući iznosi poreza na vozilo, koji se plaćaju prilikom registracije, a na osnovu još neusklađenih iznosa:

Predložene izmene Zakona tek treba da prođu skupštinsku raspravu.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *