Početna / DRUŠTVO / STIGLE RUSKE VAKCINE: Sledeće nedelje počinje vakcinacija zdravstvenih radnika
hotel bell

STIGLE RUSKE VAKCINE: Sledeće nedelje počinje vakcinacija zdravstvenih radnika

U Srbiju je stigao prvi kontigent od 2.400 doza ruske vakcine Sputnik V, a u ponedeljak će biti održan sastanak na kome će biti doeta odluka kada će i od kojih gradova početi imunizacija ovim vakcinama.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Miroslav Đerlek izjavio je danas da će prvo biti vakcinisani zdravstveni radnici u odeljenjima intenzivne nege, a nakon toga i ostali zdravstveni radnici.

-Podelili smo zdravstveni sistem u sedam grupa, i prvo će to biti zdravstveni radnici u jedinicama intenzivne nege, slede ambulante u domovima zdravlja i prijemno-trijažni centri, kovid bolnice, laboratorije u kojima se dijagnostikuje koronavirus, zatim jedinice intenizvne nege u non kovid delovima, hirurška odeljenja i zaposleni u domovima zdravlja – rekao je Miroslav Đerlek.

Iz Vlade Srbije je najavljeno da će početkom nedelje u Srbiju stići još 20.000 doza „Pfizer-BioNTech“ vakcine, a ukupno 78.000 doza u januaru.

Ranije je najavljeno da će u prvom mesecu 2021. godini stići i značajnije količine vakcine „Sputnik V“ kao i vakcina kineske kompanije Sinofarm.

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije najpre je odobrila upotrebu vakcine američke kompanije „Pfizer“ i nemačke kompanije BioNTech“, a nedavno je takvu dozvolu dobila i ruska vakcina „Sputnik V“.

Pogledaj takodje

Sistemska greška ili ne? Banka“Inteza“ Leskovčanima skinula pa vraćala novac na računu

Foto:pixabey Korisnici banka „Inteze“ širom Srbije žale se da im je banka greškom prekjuče i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *