Home / EKONOMIJA / „Statovac“ kupio zemljište u „Zelenoj zoni“ za izgradnju Dostributivnog centra
hotel bell

„Statovac“ kupio zemljište u „Zelenoj zoni“ za izgradnju Dostributivnog centra

Leskovačka kompanija „Statovac“ kupila je zemiljište u Zelenoj zoni z aizgradnju Distributivnog centra.

Potpisivanje ugovora vrednog 41,5 miliona dinara obavljeno je danas.

-Leskovac je grad sa povoljnim poslovnim okruženjem što su potvrdili i brojni investitori. Drago mi je da je Statova prva leskovačka kompanija koaj je odlučila da ulaže u Zelenoj zoni, gde s eveć nalazi britanska kompanija Aptiv koja je uložila oko 25 miliona evra i do sada zaposlila izmeu 700 i 800 ljudi, sa ciljem da taj broj bude 2.500. I kada kažu da Leskovac napuštaju uspešni, mladi i obrazovani, ja se ne bih složio u potpunosti. Migracije su uvek bile prirodna stvar i uvek će ih biti, teško je vratiti one koji su otišli ali mi radimo na tome da zadržimo one koji sasa žive u našem gradu. U prilog tome govori i današnji dan kada lokalni investitor, koji ima sve preduslove za odlazak u inostranstvo, jer ima svoju ekspozituru u Hongkongu, i ima sredstava da gradi bilo gde u inostranstvu, on je odlučio da svoju kompaniju širi upravo u svom gradu – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije organizovanoj ovim povodom.

Publicerat av Dnevnik Juga Torsdag 5 september 2019

Grad će uložiti dodatnih 30 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u dućini od 500 metara na parceli na kojoj će Statovac komerc graditi novi distributivni centar.

-Zahvaljujem u ime kompanije Statova lgradskoj upravi na efikasnoj i uspešnoj saradnji. Trudimo se da ispratimo kriterijume i potrebe naših sugrađana, postepeno proširili smo poslovanje na teritoriji cele Srbije da bi danas izvozili u 15 zemalja u regionu i Evropskoj Uniji. Izgradnja najsavremenijeg distributivnog centra na ovom zemljištu, prva od tri zacrtane faze, kreće uskoro – najavio je Marko Marković, direktor „Statovac komerca“.

Check Also

Kineski investitor nameran da u Leskovcu otvori fabriku za proizvodnju heparina – važnog medikamenta za razređivanje krvi

Kineski investitor zainteresovan je da na teritoriji grada Lekskovca otvori fabriku za proizvodnju heparina – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *