Home / GRADOVI / Leskovac / Srpski pokret Dveri obeležio krsnu slavu
hotel bell

Srpski pokret Dveri obeležio krsnu slavu

Srpski pokret Dveri obeležio je večeras u Leskovcu Svetog Savu – krsnu slav ove stranke.

Ovogodišnji domaćin slave Miodrag Stojanović predao je slavu Milici Smiljković.

Znamo da je on svoju braću u zavadi izmirio nad moštima svoga oca Stevana Nemanje. U današnje vreme smo svi svedoci šta se dešava u mestima gde naša braća Srbi žive, da su smutna i teška vremena za srpski rod i zato je potrebno da imamo što više ljubavi i sloge među sobom. Naši mladi odlaze iz Srbije i moramo da se zapitamo zašto nam se ovo dešava, a to je zato što nedovoljno poštujemo Svetog Savu – rekao je u svojoj besedi sveštenik Slaviša Hadži Stanojević.

Predsednik Gradskog odbora Dveri u Leskovcu Igor Jovanović rekao je da ove godine srpski narod očekuju veoma važne odluke i bitke.

– Kako mi pojedinci, tako i narod u celini, da konačno spoznamo jesmo li mi narod junaka i velikih ljudi Karađorđa, Miloša, Lazara, Dušana, svetoga Save, vojvode Stepe, Živojina Mišića, Milankovića, Pupina, Tesle… ili ćemo kao narod izumreti u onoj večitoj trci za šargarepom na dugačkom štapu? Svaku bitku ćemo dobiti kada to shvatimo. Uz strpljenje su nam potrebni hrabrost, mudre misli i pametne odluke – naglasio je Igor Jovanović.

Obeleževanju krsne slave Dveri prisstvovali su članovi i simpatizeri stranke, kao i predstavnici lokalnih odbora stranaka koje čine Savez za Srbiju.

Check Also

Izašao novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu

U izdanju Leskovačkog kulturnog centra izašao je novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *