Home / DRUŠTVO / Srbi masovno kupuju nekretnine u Grčkoj, Bugarskoj i Italiji
hotel bell

Srbi masovno kupuju nekretnine u Grčkoj, Bugarskoj i Italiji

Samo prošle godine, građani Srbije su pazarili 15.000 nekretnina u Grčkoj, a najpopularnije je poluostrvo Halkidiki, prenosi RTS. Sledeće na listi primamljivih destinacija za kupovinu stana ili kuće su Italija i Bugarska.

U Grčkoj se kvadratni metar stanova, koji su najčešći izbor Srba, kreće od 1.350 do 2.000 evra, saznaje ovaj medij. U postupku kupo-prodaje neophodno je pronaći dobru agenciju za posredovanje, jer one imaju prevodioce, pravnike, kontakte sa notarima, tako da je mogućnost duple prodaje, svedena na minimum.

Porez na nekretninu u Grčkoj je 3%.

U Bugarskoj su stanovi još jeftiniji, a procedura kupovine se ne razlikuje znatno od one koja važi za domaće stanovništvo.

Što se tiče Italije, stvari su nešto drugačije, ali je ona treća top destinacija po izboru Srba. Za kupovinu nekretnine je potrebna boravišna dozvola ili da kupac u toj zemlji živi duže od tri godine. Prosečna cena kvadratnog metra stana ili kuće je 1.855 evra, a postoje znatne razlike u visini cena na severu, u odnosu na jug.

Check Also

Krivična prijava zbog 76-ogodišnjeg vozača, koji je povredio ženu i dete na pešačkom prelazu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, podneće krivičnu prijavu protiv sedamdesetšestogodišnjeg muškarca iz tog grada, …

Оставите одговор