Početna / DRUŠTVO / Spremljeno 29.360 paketa za najstarije sa penzijama manjim od 30.000 i socijalno ugrožene
hotel bell

Spremljeno 29.360 paketa za najstarije sa penzijama manjim od 30.000 i socijalno ugrožene

U hali na Sajmištu danas je održana konferencija za medije povodom završetka pripreme i pakovanja 29.360 paketa za penzionere čija su mesečna primanja ispod 30.000 dinara kao i za socijalno ugrožene kategorije.

U pripremi i pakovanju paketa učestvovali su zaposleni u ustanovama kulture, javnim i javno komunalnim preduzećima i zapsoleni u gradskoj upravi, a čitav posao je završen za nedelju dana.

Zahvaljujem svima koji su radili na pakovanju što su razumeli i pomogli nameru grada Leskovca da i ove godine posveti pažnju socijalno ugroženim licima i penzionerima. Penzioneri u našem gradu i čitavoj Srbiji su radili i zalagali se za razvoj zemlje. Zaslužili su da budu jedan od prioriteta prilikom rukovođenja gradom i da im se mlađe generacije oduže za nasleđe koje su nam ostavili. Odgovorna socijalna politika podrazumeva i brigu o stanovnicima u stanju socijalne potrebe zato ih nismo, niti ćemo ih ikada izostaviti prilikom pružanja raznih vidova pomoći.“

Za ovu pomoć grad je izdvojio 17,4 miliona dinara, a od 29.360 paketa socijalno ugroženima će biti podeljeno 2.100, stotinu manje nego prošle godine zato što se smanjio broj registrovanih korisnika socijalne pomoći u Centru za socijalni rad.

-Podela ovih paketa je skromni vid pomoći, način da svi oni znaju da brinemo i mislimo o njima u teškim vremenima koja su nas pogodila. Kada razgovaramo sa našim sugrađanima prilikom uručenja paketa ističu da je od namirnica i sredstava za higijenu koja im znače, mnogo vredniji sam postupak i činjenica da smo ih uvažili. Podela je započeta tokom vikenda i do sada je u mestima pogođenim poplavama i planinskim mestima koja su pretrpela probleme sa strujom, u grdeličkom, vučjanskom, manojlovačkom, turekovačkom kraju i mesnim zajednicama Bobište, Dubočica, Rade Žunić, Prva južnomoravska brigada, Veljko Vlahović, Milentije Popović, u Guberevcu, Gornjem i Donjem Bunibrodu i okolnim mestima, podeljeno oko 9000 paketa – rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Ukoliko vreme posluž, podela paketa biće završena do kraja nedelje, a danas počinje distribucija paketa pomoći u večini gradskih mesnih zajednica, u Pečenjevcu, Brestovcu i okolinim selima kao i u preostalim selima koja se nalaze brdsko -planinskom delu teritorije grada Leskovca.

Na konferenciji za medije još jednom je rečeno da svi penzioneri koji nisu dobili svoj paket to prijave na broj telefona 016/200-801 kako bi eventualni problemi bili rešeni brzo i efikasno.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *