hotel bell

Šesti rođendan URN ”Partnerski za obrazovanje”: Povezani sa zajednicom-pobeđuju izazove

U Kući veština, okupili su se danas ljudi, koji su, namerno ili slučajno, tokom šest godina, postali saradnici, prijatelji i podrška Udruženju, jedinog tog tipa na jugu Srbije, a po pojedinim programima, potpuno unikatnog u državi

Kada je 2017. Udruženje roditelja i nastavnika ”Partnerski za obrazovanje” osnovano, postavilo je sebi osnovni cilj: da živote dece sa posebnim potrebama, ali ne samo njih, porodica i nastavnika, usmere ka pravom smeru:

– Iza nas su brojni projekti, a posebno smo ponosni na pružanje licencirane usluge -Lični pratilac. Samo za njeno sprovođenje, grad Nas je podržao sa 25 miliona dinara, što ga čini našim najznačajnijim partnerom. Teško smo prohodali, ali kad smo jednom ustali, sve je postao mnogo lakše. Ne bih naš rad ocenio sa deset, a razlog nije lažna skromnost, već želja da ne ostavimo utisak organizacije koja je potpuno zadovoljna, nema ciljeve, planove i potrebu da se dalje razvija. Najveću ocenu daće istorija koju ispisujemo, rekao je osnivač i predsednik Udruženja.

Jedan od razloga za svečano obeležavanje ”nejubilarnog” rođendana jeste nabavka Neurofidbek aparata, vrednog preko 3,7 miliona dinara, koji je obezbeđen putem ”Euro plus programa”, uz učešće URN-a od 20 procenata:

– Deca sa poteškoćama u razvoju, njihove porodice i pratioci, moći će besplatno da ga koriste i već su u projekat uključena 42 korisnika. Osnovna namena mu je ”dovođenje” mozga u balans i ne radi se o medicinskom tretmanu. Ne može da leči bolesti glave, ali pronalazi i budi u nama ono dobroćudno. Svakodnevno ga koriste menadžeri, sportisti, piloti, što znači da je namenjen svima.

Partneri smo na bitnom zadatku unapređenja socijale, obrazovanja i kulture. Preko Interresorne komisije se vrši procena potreba dece sa smetnjama u razvoju, a u vašem udruženju našli smo saradnika za uslugu ”lični pratilac”. Samo u ovoj godini smo za nju izdvojili 16 miliona, istakla je, u obraćanju, gradska većnica, Brankica Stamenković.

Obeležavanje godišnjice rada, bila je prilika da se pojedincima i organizacijama, za podršku i pomoć, uruče zahvalnice.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор