Home / Opštine / Vlasotince / Sednica SO Vlasotince: I SPS u vladajućoj koaliciji koja sada ima 35 od 45 odbornika
hotel bell

Sednica SO Vlasotince: I SPS u vladajućoj koaliciji koja sada ima 35 od 45 odbornika

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince na sinoć završenoj sednici doneli su odluku o prestanku rada i postojanja Direkcije za urbanizam i izgradnju , čija je prava I obaveze preuzela opština Vlasotince.

 

Od 14 radnika troje je uzelo otpremnine, a 11 radnika preuzela je opštinska uprava. Naknadnim raspisivanjem internih konkursa predviđeno je da se ti radnici rasporede delom u opštinsku upravu, delom u javno-komunalna preduzeća Vodovod i Komunalac. Kako je rečeno na sednici, JP Direkcija za urbanizam i izgradnju nema dugove, što olakšava proces njene transformacije. Do 1.decembra sve direkcije u Srbiji moraju da se transformišu po jednom od tri modela koje je država ponudila.

Odbornici su odlučili da sa radom prestane i JP Čistoća, čija je prava i obaveze, kao I osmoro radnika preuzeo JKP Komunalac. Poslovanje “Čistoće” pokazalo se nerentabilnim, rečeno je na sednici.

-Da bi ovo preduzeće moglo da funkcioniše potrebno je da ima 15% selektovanog materijala, a ono ima 3%. Dakle, ne mogu da zarade svoje plate. Proces transformacije trajao je veoma dugo. Lično sam bio uveren da je to moglo brže, ali ispostavilo se da ne može – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

 

Odbornici su usvojili i informaciju o dosadašnjem izvršenju budžeta čiji je procenat 70. Donete su i odluke o visini stope poreza na imovinu, a utvrđena je prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017.godinu. Na sednici se razvila diskusija o lokalnoj poreskoj administraciji u kojoj, kako je rečeno, ima mnogo problema.

-Ubrzano radimo na sređivanju stanja u ovoj oblasti. Podela rešenja za 2015.godinu je pri kraju, nadamo se da za 2016.rešenja podelimo do februara naredne godine I da sredinom 2017.godine dostignemo dinamiku uručivanja rešenja u tekućoj godini – rekao je šef Odeljenja za budžet, finansije i privredu Marinko Đorđević.

Odbornici su, između ostalog doneli niz odluka o izboru i imenovanjima, odluku o stipendiranju učenika i studenata i pravu na jednokratnu finansijsku podršku mladim talentima. Na jučerašnjoj sednici, imenovana su dva nova većnika, Sokol Stanojević i Bojan Petrović, na predlog koalicije SPS-JS, a odbornička većina koju su činile SNS i NS sa ukupno 25 od 45 odbornika uvećana je za 10 odbornika koalicije SPS-JS. U opoziciji je ostala odbornička grupa Pokret za Vlasotince. Zamenik predsednika SO Vlasotince Nenad Stojković obavestio je odbornike da je koalicija SNS-NS potpisala koalicioni sporazum sa SPS-om i da će te stranke od ove sednice zajedno vršiti vlast.

– Drago mi je što su Nova Srbija i Socijalistička partija Srbije prepoznale naše angažovanje i zalaganje da rešavamo nagomilane probleme I zahvaljujem im na učešću u vlasti – rekao je Stojković.

I ovog puta odbornici opozicije pitali su zašto nema prenosa sednice, na šta je predsednik Skupštine Bratislav Petrović odgovorio da su svi mediji obavešteni o održavanju sednice. Njegov zamenik Nenad Stojković rekao je da ne opravdava što nema prenosa.

-Obavićemo razgovor sa svim televizijama i ako ne postignemo dogovor, uvešćemo prenos preko Interneta – zaključio je Stojković.

Check Also

Mala Una iz Vlasotinca svojim crtežom osvojila mobilni telefon na konkursu „Pismo Božić Bati“

Nova godina donela je prve pobednike konkursa „Pismo Božić Bati“ Pošte Srbije. Deca do dvanaest …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *