Home / DRUŠTVO / Sedišta za 133 bebe rođene u maju i junu
hotel bell

Sedišta za 133 bebe rođene u maju i junu

Roditeljima, u maju i junu rođenih Leskovčana, uručena su sedišta, kao simboličan, a opet značajan vid podrške u odgajanju dece. Ovo je treća tranša podele bebi sedišta u 2021. godini.

Tokom maja i juna, na teritoriji grada Leskovca, rodilo se 133-oje dece, a uručenju sedišta, kao donacije grada Leskovca, prisustvovali su roditelji 97 mališana.

Ana Petrović je nedavno po drugi put postala majka i podseća da troškovi podizanja dece nisu mali. Zato je ovakva podrška vrlo značajna, posebno kad dolazi od lokalne samouprave.

– O našim sugrađanima brinemo od rođenja. Najpre, za 10 prvorođenih beba obezbeđujemo vaučere za kupovinu bebi opreme, a sve porodilje dobijaju jednokratnu pomoć od 10 hiljada dinara, ako rade, i 20, u slučaju da su nezaposlene. Subvencionišemo boravak dece u vrtićima, prvacima obezbeđujemo besplatne udžbenike, najgrađujemo najbolje đake. Za bračne parove, koji se još nisu ostvarili kao roditelji, finansiramo postupak vantelesne oplodnje. Težimo da nas bude više i želimo da mladim sugrađanima stvorimo što bolje uslove za proširenje porodica, rekla je zamenica gradonačelnika, Lidija Dimitrijević.

Od početka godine, podeljeno je više od 360 dečjih sedišta, od nabavljenih 1.100, za šta je opredeljeno ukupno 7,9 miliona dinara.

Check Also

U Leskovcu obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

U Omladinskom klubu grada Leskovca u organizaciji Lokalnog koordinacionog tima za zaštitu žrtava trgovine ljudima Leskovac, obeležen …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *