Početna / DOGAĐAJI / Sastanak gradonačelnika Leskovca sa direktorima škola povodom početka školske godine
hotel bell

Sastanak gradonačelnika Leskovca sa direktorima škola povodom početka školske godine

Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, održao je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Leskovca.

Gradonačelnik Cvetanović je čestitao početak nove školske godine i ovom prilikom istakao da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost.

„Budućnost pripada onim društvima koja imaju neophodna znanja, zato je adekvatno i kvalitetno obrazovanje jedan od osnovnih činilaca razvoja i unapređenja zajednice. Ulaganje u ovu oblast je ulaganje u budućnost. Izdvajanja za prosvetu su izdvajanja koja vam se mnogostruko vrate, zato što samo kvalitetno obrazovani mladi mogu biti stubovi budućnosti čitavog društva. Kao rukovodioci grada mi im za to moramo postaviti čvrst temelj. Kako bi obrazovanje i školovanje bilo adekvatno primenjeno neophodno je ulagati u školsku infrastrukturu, povećavati izdvajanja za oblast prosvete, svim učenicima i prosvetnim radnicima obezbediti jednake uslove za nesmetan rad. Izdvajanja za oblast prosvete povećavaju se svake godine, a tako će biti i u narednom vremenskom periodu. U ovoj godini su najviša do sada i iznose 634,5 miliona dinara. I to: 286 miliona za predškolsko obrazovanje; 212,7 miliona za osnovno obrazovanje; 117,6 miliona za srednje obrazovanje i 18 miliona za Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju,“ – kazao je gradonačelnik, dodajući da će se za sledeću godinu izdvajanja povećati za osnovno obrazovanje za 5 miliona dinara, dok će se za srednje obrazovanje povećati budžet za 2 miliona.

Sastanak sa direktorima škola

Publicerat av Dnevnik Juga Måndag 2 september 2019

„Briga o deci je i briga o porodici. Naše najmlađe učenike, polaznike u prvi razred na početku školske godine uvek obradujemo nekim znakom pažnje kako bi im ostala uspomena na današnji dan. Svesni da je školovanje ozbiljan finansijski podvig za svaku porodicu, odlučili smo se da poklon prvacima ove godine budu knjige namenjene njihovom razredu. Upravo smo pre ovog sastanka na 110. Sednici Gradskog veća usvojili odluku kojom roditeljima sve dece koja polaze u prvi razred na teritoriji grada Leskovca i koji imaju boravište u našem gradu dodeljujemo po 6000 hiljada dinara za nabavku udžbenika. Ukupna suma koju ćemo izdvojiti za ove namene iznosi 6,6 miliona dinara“.

Što se tiče građevinskih radova na obrazovnim institucijama gradonačelnik je istakao da se trenutno izvode radovi na školi Vasa Pelagić, čija je ukupna vrednost 218 hiljada evra, na energetskoij sanaciji na školi Vuk Karadžić u Pečenjevcu u vednosti od oko 5 miliona dinara. Budući planovi su i uređenje spratnog dela i postavljanje ograde u školi u Grdelici, za te namene izdvojiće se preko 3 miliona dinara. Za kotao i grejanje u Brestovcu planirana je suma od oko 3 miliona dinara.

Na kraju sastanka profesorka srpskog jezika i književnosti u vlasotinačkoj školi Jelena Đokić iskoristila je priliku da pozove sve direktore da dođu i dovedu učenike u subotu u 12 časova u Narodnom pozorištu na tribini koju će držati Igor Jurić ispred fondacije „Tijana Jurić“.

Pogledaj takodje

ŽFK „Vučice“ iz Vučja – ponos i budućnost fudbala i ženskog sporta u leskovačkom kraju

Ženski fudbalski klub „Vučice“ iz Vučja ostvario je veliki uspeh plasmanom na finalni turni Kupa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *