Home / Opštine / Aleksinac / Šansa za nedovoljno razvijene opštine: Javni poziv udruženjima da apliciraju projektima iz oblasti zapošljavanja, kulture, bezbednosti, zdravlja…
hotel bell

Šansa za nedovoljno razvijene opštine: Javni poziv udruženjima da apliciraju projektima iz oblasti zapošljavanja, kulture, bezbednosti, zdravlja…

Kabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Ivice Tončev, raspisao je Javni poziv za podnošenje predloga projekata od javnog interesa koje će realizovati udruženja sa teritorija nedovoljno razvijenih opština u 2022. godini, a za koje je Vlada opredelila ukupno 15 miliona dinara.

Tončev je ukazao na to da je odluka o dodeli bespovratnih sredstava udruženjima sa teritorije opština koje pripadaju četvrtoj kategoriji razvijenosti doneta nakon što su ona na prošlogodišnjem, po prvi put raspisanom javnom pozivu, na najbolji način realizovala te projekte.

„Cilj je da pomognemo u razvoju svakog segmenta, na adekvatan i održivi način, a posebno me raduje činjenica da se svi projekti realizuju u dogovorenim rokovima, naveo je ministar.

Prema pravilima javnog poziva, udruženja sa teritorije nedovoljno razvijenih opština mogu prijaviti projekte iz oblasti zapošljavanja, kulture, bezbednosti, zdravlja, zaštite životne sredine, rodne ravnopravnosti i socijalnih pitanja.

Tekst javnog poziva objavljen je na sajtu kabineta www.rnro.gov.rs i na portalu eUprave.

Check Also

Iz gradskog budžeta isplaćen novac JKP „Komunalac“ za održavanje čistoće i zelenila

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma u iznosu od 14.057.116,60 dinara na ime …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.