Home / DRUŠTVO / Sanacija puteva u toku, stigla pomoć u Oruglicu. Gagince, Melovo i Ravni Del
hotel bell

Sanacija puteva u toku, stigla pomoć u Oruglicu. Gagince, Melovo i Ravni Del

Gradski štab za vanredne situacije danas je osim epidemiološke sitiuacije i pripreme za masovnu imunizaciju razmatrao i situaciju nastalu posle poplava na području grada Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović govorio i o trenutnom stanju na područjima grada koja su bila zahvaćena poplavom i aktivnostima koje su nadležne službe preduzele u poslednja dva dana kako bi sanirali štetu i pomogli stanovnicima tih mesta.

-Posebnu pažnju su posvetili sanaciji puteva u Mesnoj zajednici Oruglica, gde spadaju zaseoci Gornja i Donja Oruglica, Gagince, Melovo i Ravni Del. Putevi su oštećeni usled pada drveća. Ekipe JKP Komunalac Leskovac su izvršile seču drveća, zajedno sa meštanima, dok je JP Urbanizam i izgradnja obezbedilo mehanizaciju za raščišćavanje. Kako na pomenutim prostorima, u ovom trenutku, ne postoji redovno snabdevanje električnom energijom, zbog kvarova i oštećenja mreže i dalekovoda, ekipe EPS-a rade na otklanjanju kvarova, a preko Srpsko– ruskog humanitarnog centra Niš obezbećen je agregat snage 120 kilovata, koji je iz Niša sinoć stigao u Leskovac i dat na raspolaganje EPS-u, a sve u cilju pomoći građanima oko rešavanja problema snadbevanja električnom energijom. Pritom su članovi Saveta mesne zajednice u saradnji sa Crvenim krstom podelili 130 paketa pomoći za stanovnike Oruglice i okolnih mesta. Tokom jučerašnjeg dana smo sanirali kanal u Bogojevcu, kod Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vršili ispumpavanje vode u Turekovcu, radili na sanaciji putne infrastrukture u Gornjim i Donjem Bunibrodu, kao i okolnim mestima. Danas će ekipe Civilne zaštite posetiti manojlovački kraj gde će nastaviti sa rešavanjem problema nastalih usled velikih bujičnih voda i poplavnog talasa. Grad Leskovac, maksimalno sa svom raspoloživom mehanizacijom, ljudstvom i opremom pomaže građanima u otklanjanju posledica poplave. Formirane su i Komisije za procenu štete na poljoprivrednim, stambenim i privrednim objektima, infrastrukturi i stvarima. One su juče krenule sa radom – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Check Also

Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike

razvoj grada Na 43. sednici Saveta za razvoj grada Leskovca, održanoj 25.11.2021. godine, razmatrana su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *