Početna / DRUŠTVO / Sanacija puteva u toku, stigla pomoć u Oruglicu. Gagince, Melovo i Ravni Del
hotel bell

Sanacija puteva u toku, stigla pomoć u Oruglicu. Gagince, Melovo i Ravni Del

Gradski štab za vanredne situacije danas je osim epidemiološke sitiuacije i pripreme za masovnu imunizaciju razmatrao i situaciju nastalu posle poplava na području grada Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović govorio i o trenutnom stanju na područjima grada koja su bila zahvaćena poplavom i aktivnostima koje su nadležne službe preduzele u poslednja dva dana kako bi sanirali štetu i pomogli stanovnicima tih mesta.

-Posebnu pažnju su posvetili sanaciji puteva u Mesnoj zajednici Oruglica, gde spadaju zaseoci Gornja i Donja Oruglica, Gagince, Melovo i Ravni Del. Putevi su oštećeni usled pada drveća. Ekipe JKP Komunalac Leskovac su izvršile seču drveća, zajedno sa meštanima, dok je JP Urbanizam i izgradnja obezbedilo mehanizaciju za raščišćavanje. Kako na pomenutim prostorima, u ovom trenutku, ne postoji redovno snabdevanje električnom energijom, zbog kvarova i oštećenja mreže i dalekovoda, ekipe EPS-a rade na otklanjanju kvarova, a preko Srpsko– ruskog humanitarnog centra Niš obezbećen je agregat snage 120 kilovata, koji je iz Niša sinoć stigao u Leskovac i dat na raspolaganje EPS-u, a sve u cilju pomoći građanima oko rešavanja problema snadbevanja električnom energijom. Pritom su članovi Saveta mesne zajednice u saradnji sa Crvenim krstom podelili 130 paketa pomoći za stanovnike Oruglice i okolnih mesta. Tokom jučerašnjeg dana smo sanirali kanal u Bogojevcu, kod Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vršili ispumpavanje vode u Turekovcu, radili na sanaciji putne infrastrukture u Gornjim i Donjem Bunibrodu, kao i okolnim mestima. Danas će ekipe Civilne zaštite posetiti manojlovački kraj gde će nastaviti sa rešavanjem problema nastalih usled velikih bujičnih voda i poplavnog talasa. Grad Leskovac, maksimalno sa svom raspoloživom mehanizacijom, ljudstvom i opremom pomaže građanima u otklanjanju posledica poplave. Formirane su i Komisije za procenu štete na poljoprivrednim, stambenim i privrednim objektima, infrastrukturi i stvarima. One su juče krenule sa radom – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Pogledaj takodje

Sutra isplata posebne novčane naknade za mesec mart

NSZ filijala Leskovac obaveštava svoje korisnike da će sutra krenuti sa isplatom posebne novčane naknade. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *