Home / DRUŠTVO / Sanacija omladinskog naselja na Vlasini sve izvesnija
hotel bell

Sanacija omladinskog naselja na Vlasini sve izvesnija

To je, za Dnevnik juga, nakon sastanka sa državnim sekretarom u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Žikicom Nestorovićem, potvrdio direktor Turističke organizacije Leskovac, Nebojša Kocić.

Tema razgovora bilo je Omladinsko naselje na Vlasini, koje već dugo čeka na sanaciju. Iako je Turistička organizacija Leskovac, unazad par godina, kod resornog ministarstva aplicirala za sredstva, novac nije obezbeđen. Direktor Nebojša Kocić veruje da će se, nakon razgovora sa državnim sekretarom Nestorovićem, nekadašnjim direktorom TOL-a, stvari pokrenuti sa mrtve tačke.

– Siguran sam da smo na dobrom putu da finansijski pokrijemo projekat sanacije. To nisu mala ulaganja, ali je vrednost onoga što ćemo dobiti, višestruko veća. Šteta je da ti objekti dodatno propadaju, a njihovo stavljanje u funkciju, bilo bi od koristi za sve građane Leskovca, kaže za Dnevnik juga, direktor Nebojša Kocić.

Radi se o osam kućica u takozvanom “Omladinskom naselju“ na Vlasinskom jezeru, koje se ne koriste već par decenija, a čija rekonstrukcija je najavljena još za 2019. U posed grada Leskovca, došle su nakon presude Osnovnog suda u Vranju, kojom je pravo korišćenja objekata oduzeto opštini Surdulica.

Kućice, raspoređene na 1,5 hektar zemljišta, u vrlo su lošem stanju, potrebno je zameniti krovove i kompletno urediti unutrašnjost. Zakon ne dozvoljava gradnju novih objekata, već samu njihovu obnovu, a najviše para, kako potvrđuje Kocić, zahtevaće renoviranje kuhinje sa trpezarijom.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *