Home / DRUŠTVO / Ružić poželeo svim učenicima i prosvetnim radnicima srećan početak nove školske godine
hotel bell

Ružić poželeo svim učenicima i prosvetnim radnicima srećan početak nove školske godine

Foto: arhiva

Prvi put nastava i školska godina u školama u Srbiji počinje slušanjem državne himne.

Ministar prosvete Branko Ružić poželeo je danas uspešnu školsku godinu učenicima, nastavnicima i svim zaposlenima u prosveti.

„Đacima prvacima, kojih ove godine ima više oko 65.000 želim da poručim da za njih počinje jedno posebno razdoblje i da će svako novo stečeno znanje zasigurno biti korisno u njihovom daljem školovanju i životu. Zato grabite znanje i slušajte svoje učitelje i nastavnike“, rekao je on.

Ružić je naveo da je veoma ponosan jer od danas prvi čas školske godine započinje državnom himnom.

„Poštovanje državnih simbola je osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo. O razvijanju osećaja zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici učimo kod kuće i u školi. Zato smatram važnim da je intoniranje himne postalo deo naših aktivnosti u tom pravcu“, istakao je on.

Ministar je rekao da je posebno važno što se učenici vraćaju u školske klupe i što će se nastavni proces odvijati neposredno u školi, jer je to najbolje za njih i proces sticanja znanja.

„Škole su dobile jasna uputstva. Vrlo je važno se svi pridržavaju propisanih preventivnih mera i pravila koja su detaljno razrađena. Mislim da su u tim okolnostima rizici u školama svedeni na najmanju moguću meru“, dodao je Ružić.

Check Also

Upravljao autom u stanju teške alkoholisanosti

Pripadnici saobraćajne policije u Bujanovcu, tokom redovne kontrole zaustavili su jutros tridesetdvogodišnjeg muškarca koji je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *