Home / DOGAĐAJI / Ružić: Polaganje male mature biće bezbedno
hotel bell

Ružić: Polaganje male mature biće bezbedno

Foto: arhiva DJ

„Učenici u Srbiji biti bezbedni tokom predstojećeg polaganja male mature i mogu u miru da se pripremaju za završni ispit, kazao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ružić je povodom brojnih dojava o bombama u školama, istakao da postoji operativni plan i da resorno ministarstvo čini sve da ova tri dana polaganja proteknu u najboljem mogućem redu.

On je rekao da je Ministarstvo prosvete u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i ponovio da će biti bezbedni i roditelji i deca.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao da se od 2010. godine ide na smanjivanje broja objekata u kojima će se održavati završni ispiti, a da ih ove godine ima 1.266.

Ružić je ukazao na to da su svi testovi odštampani, stavljeni u sigurnosne vrećice i kutije sa zatvornicama i da će biti odvezeni na lokacije u pratnji policije. Odgovarajući na pitanje kako će se nadoknaditi časovi propušteni zbog dojava o bombama, objasnio da direktor škole, uz saglasnost školske uprave, odlučuje o tome, dodavši da nema potrebe za nekim velikim nadoknađivanjem.

Check Also

Pijanim vozačima iz Vranja i Preševa- trežnjenje, pa prekršajna prijava

Pripadnici saobraćajne policije u Vranju i Preševu, isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača, koji su …

Оставите одговор