Home / DRUŠTVO / RUSI U LESKOVCU: Vojni zdravstveni stručnjaci obišli Opštu bolnicu i Dom zdravlja
hotel bell

RUSI U LESKOVCU: Vojni zdravstveni stručnjaci obišli Opštu bolnicu i Dom zdravlja

Delegacija vojnih zdravstvenih stručnjaka iz Ruske Federacije boravi u Leskovcu u cilju upoznavanja sa epidemilloškom situacijom.

Sa porcedurama i epidemiolokškom situciju ruske straučnjake su upoznali gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević, zamenik direktora dr Alesakdandar Stanković sa saradnicima.

Delegacija u uniformama Ruske vojske obišla je zdravstvene ustanove i upoznala se sa procedurama i preduzetim merama u cilju „skeniranja“ stanja i daljeg rada na poboljšanju zdravstvene zaštite.

Ruski stručnjaci su u bolnici obišli Urgentni centar, objekte Infektivne klinike i do detalja se upoznali sa procedurom prijema pacijenata i njihovog daljeg tretmana. Riski stručnjaci će nakon analize dati preporuke oko eventualnog poboljšanja i bolj efikasnoti čitave procedure.

-Došla je delegacija iz bratske Rusije. Tu su pre svega lekar epidmiolog, lekar anesteziolog, medicinski stručnjaci. Njima je cilj da se upoznaju sa situacijom, da vide kako se ukrštaju putevi pacijenata i zaposlenih. Tu su da pomognu, pre svega kada je u pitanju zaštita i dezinfekcija prostora, kako unutrašnjih i ambulanti, tako i prilaznih puteva, da nam daju savete kako u Rusiji organizuju borbe protiv COVID-19 kako bi se brže i efkasnije izborili sa ovim opasnim virusom. Hvala i predstavnicima medija koji su danas pokazali hrabrost i posvećenost poslu i sa nama obišli čak i ambulantu za prijemt obolelih – rekao je gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

Check Also

Premijerka Ana Brnabić obišla bolnicu, Postrojenje u Bogojevcu i radove na Bulevaru

Dvodnevnu posetu Jablaničkom okrugu, predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić nastavila je danas u Leskovcu. Obišla …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *