Početna / DRUŠTVO / REŠAVANJE VIŠEDECENIJSKOG PROBLEMA: Meštani Badinca dobijaju vodu za piće
hotel bell

REŠAVANJE VIŠEDECENIJSKOG PROBLEMA: Meštani Badinca dobijaju vodu za piće

Meštani Badinca konačno će dobiti priključak na vodovodnu mrežu leskovačkog Vodovoda.

Na ulazu u Badince danas će biti završeni radovi na povezivanju sekundarne vodovodne mreže koja već postoji u delu Badinca na magistralni vodovod. Problem postavljanja cevi ispod državnog puta je na zadovoljstvo meštana Badinca konačno rešen.

-Grad Leskovac svakog dana postaje sve uređeniji i lepši i bolje mesto z aživot svih naših sugrađana. Danas šetamo po uređenim ulicama, trotoarima, tokom zime radijatori u stanovima i učionicama su topli. Otvaraju se nova radna mesta, smanjue nezaposlenost. Razvij se poljoprivreda, sport. kultura, pobljšavaju se svakog dana uslovi života. Jedna od bitnijih stavki kada govorimo o ovoj temi je vodosnabdevanje. Voda je danas naš najdragoceiniji resurs. Zato je neophodno obezbediti kvalitetnu vodu ali i kontinuitet u snabdevanju našeg stanovništva – izjavio je u Badincu dr Goran Cvetanović na mestu izvođenja radova.

Prvi čovek Leskovca je podsetio na dosadašnja ulganja u ovom delu teritorije grada Leskovca.

-Sa tim cilj lokalna samouprava kosnatnto ulaže u izgradnju, zamenu i obnovu vodovodne mreže. Povod današnjeg okupljanja je još jedna investicija u ovoj oblasti. Trenutno se izvodi radovi na izgradnji prelaza glavnog cevovoda ispod puta Leskovac – Vlasotince radi povezivanja sa razvodnom mrežom u naselju Badince. Vrednost radova koji se finansiraju iz budžeta grada je oko 2 miliona dinara. Ova onvesticija nije jedina kada je u ptanju ovaj kraj. Izgrađena je vodovodna mreža z Guberevcu, Gornjem i Donjem Bunibrodu, Žižavici i sada u Badincu i za te namene je izdvojeno 12 miliona dinara. Jesenas smo sva sela osim Badinca povezali na gradski cevovod, i sada kompletiramo vodosnabdevanje svih pet mesta. Nastavićemo da vredno radimo kako na ovim tako i na ostalim poljima za poboljšanje života. Život u Leksovcu mora da bude bolji, lepši i lakši. Tio je naš zadatak, maša misija, naši cilj i mi na tome svakodnevno radimo – naglasio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u Badincu.

Direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja je istakao brzinu kojom su izvedeni radovi.

-Ugovor je predviđen rok od 30, ali su radovi završeni za 8 dana. Imali smo podbušenje državnog puta i sporveli smo kompletnu proceduru. Radovi su izvpreni na osnovu odobrenja Uprave, ali i na osnovu rešenja usaglašenosti sa Putevima Srbije. Ostaje još ispiranje mreže i građani će moći da se priključe i dobiju zdravu pijaću vodu – rekao je Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja je najavio da će i domaćinstva sa leve strane državnog puta iz pravca Leskovca prema Vlasotincu dobiti priključak na vodovodnu mrežu nakon izrade projekta i dobijanja saglasnoti od JP Putevi Srbija.


Pogledaj takodje

Nišlije uživale u EU karavanu

EU karavan je juče posetio Niš, gde su svi zainteresovani posetioci i prolaznici imali mogućnost da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *