Home / Opštine / Bujanovac / Rešavanje problema stanovnika tri opštine na jugu Srbije
hotel bell

Rešavanje problema stanovnika tri opštine na jugu Srbije

Predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu Vlade Republike Srbije Zoran Stanković razgovarao je u Bujanovcu sa lokalnim rukovodstvom o problemima koji opterećuju građane.

Stanković je naveo da je u stalnom kontaktu sa rukovodstvom lokalne samouprave i da je danas razgovarao sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem o izgradnji fabrike za preradu vode, obezbeđivanju udžbenika za nastavu na albanskom, o problemu zapošljavanja i upisa studenata na odeljenja bujanovačkih fakulteta.

On je ukazao na to da je ranije obišao lokacije u Bujanovcu u romskom naselju, gde se fekalne vode izlivaju u centru naselja.

„To predstavlja opasan problem i mogućnost za širenje zaraze. To je nešto što je u fazi rešavanja, s obzirom na to da je idejni nacrt za Bujanovac koji obuhvata i Preševo, urađen i sad očekujemo da se obezbede sredstava od sedam miliona evra kojima bi se ovaj problem rešio, rekao je Stanković.

Takođe, predsednik Koordinacionog tela je ocenio da je održavanje vanredne sednice prištinskog parlamentana na temu položaja Albanaca na jugu Srbije, za pohvalu, ako će ta sednica doprineti boljem razumevanju građana Prištine i Preševa, Bujanovca i Medveđe.

On je izrazio uverenje da će pomoć koju je najavio prištinski parlament za Albance u ove tri opštine u Srbiji biti na dobrobit svih građana koji tu žive.

Stanković je, komentarišući zahteve Albanaca iz ove tri opštine da budu deo dijaloga Beograda i Prištine, ponovio da su Preševo, Bujanovac i Medveđa sastavni deo Srbije i da će tako i ostati.

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.