Renovirano neonatalno odeljenje Opšte bolnice Leskovac pružiće bolje uslove trudnicama i omogućiti prisustvo supruga ili pratioca na porođaju

U sklopu projekta renoviranja Opšte bolnice Leskovac, neonatalno odeljenje je potpuno rekonstruisano kako bi se poboljšali uslovi za trudnice i novorođenčad.

Ova inicijativa ima za cilj da obezbedi vrhunsku negu majkama i bebama, uz istovremeno pružanje podrške i udobnosti tokom porođaja.

Novo renovirano neonatalno odeljenje imaće unapređene uslove i moderne medicinske standarde kako bi se osiguralo zdravlje i dobrobit kako majki tako i njihovih beba. Odeljenje će biti opremljeno najnovijom medicinskom opremom i tehnologijama, pružajući sigurnost i komfor u važnom periodu porođaja.

Jedna od ključnih novina jeste mogućnost prisustva supruga ili pratioca tokom porođaja, što doprinosi emocionalnoj podršci porodiljama i stvaranju intimnijeg i podržavajućeg okruženja. Međutim, važno je istaći da će suprug ili pratilac morati da ispune određene zdravstvene uslove kako bi mogli da prisustvuju porođaju, uključujući bris grla, nosa i urađenu koprokulturu.

Direktor Opšte bolnice Leskovac, Nebojša Dimitrijević, istakao je značaj ovog renoviranja za lokalnu zajednicu i istakao da će već u narednih godinu dana ovaj renovirani deo zgrade biti u funkciji.

“Renovirano neonatalno odeljenje predstavlja korak napred ka pružanju vrhunske zdravstvene nege našim sugrađankama i njihovoj deci. Ova modernizacija omogućava nam da obezbedimo sigurno i udobno okruženje za porođaj, uz podršku supruga ili pratioca. Uz kontinuirano ulaganje u infrastrukturu i medicinsku opremu, bolnica nastavlja da podiže standarde i osigurava najbolje moguće uslove za svoje pacijente – kazao je Dimitirjević.

Check Also

Miholjski susreti sela ove godine u Boljaru

Miholjski susreti sela održaće se četvrti put u vlasotinačkoj opštini, ovoga puta u Boljaru. Ministarstvo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *