Home / DRUŠTVO / Rekonstrukcija vodovodne mreže u selima na severu Leskovca, završena u roku
hotel bell

Rekonstrukcija vodovodne mreže u selima na severu Leskovca, završena u roku

Radovi na polaganju primarnog cevovoda u dužini od 2.o73 metra su završeni, čime su stvoreni uslovi za projektovanje i polaganje sekundarne vodovodne mreže u 12 naseljenih mesta na severu gradske teritorije.

Primarni cevovod iz Barja, spojen je sa cevovodom iz pravca Brestovca. Položene su cevi prečnika 315 santimetara, cevovod je pod pritiskom, a voda ispitana.

– Na kraju smo ogromnog posla, kojim su stvoreni uslovi za ulaganje u sekundarnu vodovodnu mrežu, odnosno u severni tok vodosnabdevanja. To znači da će 12 naseljenih mesta u ovom delu grada, konačno moći da dobiju zdravu i ispravnu vodu. Krak je stigao do Živkova, gde se domaćinstva već priključuju, a čeka nas isti posao u Brestovcu, Pečenjevcu, Brejanovcu, Čifluku Razgojnskom, Čekminu, Lipovici, Kutlešu, Draškovcu, Međi, Šarlincu i Donjem Brijanju, rekao je direktor Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić, koji je, u pratnji gradonačelnika, obišao završne radove na ulazu u Lipovicu.

Ova važna investicija je početak rešavanja jednog od najvećih problema građana sa severa teritorije, ocenila je pomoćnica gradonačelnika, Andrea Tošić:

– Ovo je najznačajnija, a ne i jedina lokacija na kojoj se izvode radovi na vodovodnoj mreži. Trenutno se u Bobištu radi na zameni cevi u dve ulice, a za nekoliko dana počeće radovi na izgradnji vodovodne mreže u Gornjem Stopanju. Pomenuta ulaganja, vredna blizu 10 miliona dinara, imaju za cilj da se zdrava pijaća vodi obezbedi svim stanovnicima Leskovca.

Niko nije zadovoljniji zbog odluke lokalne samouprave da ulaže u vodosnabdevanje, od žitelja naselja na severu, jer se godinama, zbog nekvalitetne vode, ljudi sa ovog područja suočavaju sa ozbiljnim nefrološkim oboljenjima:

– Još 80-ih godina prošlog veka registrovani su prvi pokušaji rešavanja ovog velikog problema, ali se, kao što znamo, odustajalo i pre početka radova. Naravno da smo srećni zbog završetka primarne mreže, jer očekujemo da će uskoro početi ugradnja i sekundarne. To se ne bi desilo da nije aktuelne vlasti. Njoj smo zahvalni i za rekonstrukciju puta do sela i ambulante, a trenutno se u Lipovici ograđuje školsko dvorište, naglasio je odbornik u Skupštini grada iz ovog sela, Aleksandar Stamenković.

Check Also

Jelena Bačić Alimpić 2. decembra u Grdelici

Grdelica će 2. decembra imati priliku da ugosti spisateljicu Jelenu Bačić Alimpić, koja će promocisati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *