Home / DRUŠTVO / Rekonstruisana još jedna deonica starog puta ka Nišu
hotel bell

Rekonstruisana još jedna deonica starog puta ka Nišu

JP “Putevi Srbije“, u okviru redovnog održavanja, finansira rekonstrukciju državnog puta Leskovac-Niš, koja se izvodi parcijalno. Danas se završavaju radovi na 730 metara dugoj deonici između Živkova i Pečenjevca.

Leskovac sa preduzećem Srbija-putevi“ ostvaruje odličnu saradnju, koja je rezultirala rekonstrukcijom brojnih saobraćajnica na teritoriji grada.

– Danas se završnim slojem asfalta presvlači deonica puta između Živkova i Pečenjevcam, dugačka 730 metara. Radovi su vredni 5 miliona dinara, a ova investicija je za žitelje tog dela grada itekako značajna. Prošle godine je rekonstruisan put koji spaja Pečenjevac sa Brestovcem, za šta su “Putevi Srbije“ izdvojili 65 miliona dinara, podsetila je pomoćnica gradonačelnika, Andrea Tošić.

Ona je dodala da lokalna samouprava osluškuje potrebe građana i pokušava da ih artikuliše, kako bi se u sva 144 naseljena mesta stvorili bolji uslovi za život.

Ovo nije jedina lokacija na kojoj se obnavlja putna infrastruktura:

– Trenutno se izvode radovi na nadvožnjaku, na ulazu u Bobište, gde nas, u narednih nekoliko dana, očekuju asfaltiranje i ugradnja novih ivičnjaka. Razgovarali smo sa predstavnicima JP “Putevi Srbije“ i uputili im zahtev da saniraju raskrsnicu “Tri šešira“, a uskoro će početi radovi i na povezivanju grada Leskovca i opštine Gadžin Han, od Stupnice prema Dragovlju, najavljuje direktor JP “Urbanizam i izgradnja’, Novica Nikolić.

Check Also

Večeras u Leskovcu počinju susreti “Joakim Vujić“

Festival koji nosi ime pionira srpskog pozorišta, Joakima Vujića, održava se po 57. put, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *