Home / DRUŠTVO / Redovna nastava u svim školama, za nedelju dana Koronom zaraženo 1.348 dece školskog uzrasta u Srbiji
hotel bell

Redovna nastava u svim školama, za nedelju dana Koronom zaraženo 1.348 dece školskog uzrasta u Srbiji

inistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Tim za škole doneo odluku da od ponedeljka, 28. februara, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 18. do 23. februara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.348 (0,18 odsto) obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 4,7 odsto.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 2 (0,005 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.